lauantai 13. joulukuuta 2008

Omenainen joulusilli

Makun 'Vuoden kotikokkaaja' -kilpailun finaalireseptien kokeilu jatkuu, tällä kertaa vaativa raatimme arvioi kempeleläisen Liisa Uusialhon ohjetta. Täytyy sanoa, että äänen antaminen alkaa käydä todella vaikeaksi; kaikki ohjeet ovat olleet erittäin hyviä. Silli oli tosi herkkua pottujen ja punajuuren kanssa, maiskis. Lisäksi sillille näytetään vihreää valoa, eli se on ekologinen kalavalinta. http://www.wwf.fi/tue_toimi/osallistu_toimintaan/ekovinkit/kala.html

Vanhan kunnon kuvaselityksen paikka; tämä oli niin sörsseliä, ettei kuvasta saanut tekemälläkään kovin houkuttelevaa...

Omenainen joulusilli (4-6 annosta)

200 g kevytsuolattua sillifileetä

1 etikkakurkku

1 punasipuli

1 sipuli

2 omenaa

4 dl vettä

2 rkl hunajaa

1 tl kanelia

Kastike

3 dl smetanaa tai kermaviiliä (laitoin puolet ranskankermaa, puolet partaäijää)

2 rkl viinietikkaa

2 rkl öljyä

2 rkl omenoiden keitinvettä

1 rkl sinappia

1 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa silli annospaloiksi. Kuutioi kurkku ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pikaisesti (tein mikrossa). Kuori ja pilko omenat (jätin kuoret; kotimaisia) ja kiehauta palat vesi-hunaja-kaneliliemessä juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada silli-sipuli-kurkku-omenaseoksien päälle. Anna maustua yön yli kylmässä.

Ei kommentteja: