Makun 'Vuoden kotikokkaaja' -kilpailun finaalireseptien kokeilu jatkuu, tällä kertaa vaativa raatimme arvioi kempeleläisen Liisa Uusialhon ohjetta. Täytyy sanoa, että äänen antaminen alkaa käydä todella vaikeaksi; kaikki ohjeet ovat olleet erittäin hyviä. Silli oli tosi herkkua pottujen ja punajuuren kanssa, maiskis. Lisäksi sillille näytetään vihreää valoa, eli se on ekologinen kalavalinta. http://www.wwf.fi/tue_toimi/osallistu_toimintaan/ekovinkit/kala.html
Vanhan kunnon kuvaselityksen paikka; tämä oli niin sörsseliä, ettei kuvasta saanut tekemälläkään kovin houkuttelevaa...
Omenainen joulusilli (4-6 annosta)
200 g kevytsuolattua sillifileetä
1 etikkakurkku
1 punasipuli
1 sipuli
2 omenaa
4 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 tl kanelia
Kastike
3 dl smetanaa tai kermaviiliä (laitoin puolet ranskankermaa, puolet partaäijää)
2 rkl viinietikkaa
2 rkl öljyä
2 rkl omenoiden keitinvettä
1 rkl sinappia
1 tl rouhittua mustapippuria
Leikkaa silli annospaloiksi. Kuutioi kurkku ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pikaisesti (tein mikrossa). Kuori ja pilko omenat (jätin kuoret; kotimaisia) ja kiehauta palat vesi-hunaja-kaneliliemessä juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada silli-sipuli-kurkku-omenaseoksien päälle. Anna maustua yön yli kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti