Tarkoituksenani oli jäljitellä Pirkan paprika-cashewtahnaa, mutta omasta versiostani tuli hieman smoothimpi rakenteeltaan. (Ei ehkä mikään ihme, kun sörssäsin sitä sauvasekoittimella niin viimisen päälle...) Hyvää se kuitenkin oli ja käy hyvin myös kastikkeena erinäköisille pöperöille!
Paprika-cashewtahna
100 g cashewpähkinöitä
50 g saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
n. 1/2 tl suolaa
mustapipuria
1/2 tl inkkarisokeria
1 tl valkoviinietikkaa
n. 1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja oreganoa
Liota pähkinöitä noin 2 h. Paahda paprikat uunin grillivastuksilla. Laita muovipussiin jäähtymään, jotta kuori irtoaa. Kaada pähkinöistä vedet pois. Soseuta kaikki aineet tahnaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti