sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tapahtui toisaalla...


...kuin omassa keittiössäni siis.

Eilen kävin korealaisten vaihtaraiden kanssa illastamassa Uleåborg 1881 -ravintolassa, joka on ainoana oululaisena rankattu Suomen parhaiden ravintoloiden top 50 -listalle (tarkalleen ottaen sijalle 38). Ilta lähenteli täydellistä eli ruoka oli loistavaa. Vielä loistavampaa oli palvelu, joka oli erittäin ystävällistä ja asiakkaat huomioon ottavaa, kuten kunnon ravintolassa kuuluukin.

(Kurjat kännykuvat jatkuvat oikean kameran unohtuessa kotiin...)



Alkuun otimme lasilliset kuohuviiniä, jonka jälkeen pöytään kannettiin yllätysalkupala: kermainen kukkakaalikeitto kylmäsavulohirouheella. Keitto tarjottiin kahvikupeista, mistä se sitten hörpittiin makustellen. Alkuruoaksi valitsin paahdettua ankanrintaa kesäkurpitsasalsan ja timjamimarinoitujen herkkusienten kera. Pääruoka oli korealaisten paljon odottamaa poroa: medium-filee, punajuuripaistos, karviais-sipulihilloke ja tumma rosmariinikastike. Sanoisin illan kohokohdaksi, täydellistä poroa! Jälkiruokana vielä mudcake-tyyppinen konjakki-suklaakakkua ja kirsikkasorbettia. Hieman erikoinen yhdistelmä, mutta loppujen lopuksi pidin annoksesta. Lopuksi vielä kupponen lattea ja pala talon omaa suklaata. 3,5 tuntia kului kuin siivillä ja olo oli täydellisen rentoutunut poistuessamme ravintolasta. Mission completed siis.



Viime viikon sunnutaina istuimme iltaa tyttöjen kesken ja pöydässä oli taas semmoisia herkkuja, että aijai! Ystäväni J oli pyöräyttänyt artisokka-vuohenjuustopiirasta ja yhdessä teimme lisäksi vähän salaatteja. J teki vielä ohjeesta poiketen pohjankin itse, joten piiras oli super-hyvää!


Salaatit olivat vihreä salaatti (rucola, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatti, feta, basilika) ja paahdetut punajuuret fetan kera.


Jälkkärin hoidin minä tarjoamalla A:n synttärikakun jämiä ja Ruotsista tuomaani rommi-rusinajuustoa, joka oli aikas ihanaista! Hieman sulatejuustomainen, pehmeä ja makea juusto (rasvaa 31%) maistuu todella kermaiselta ja täyteläiseltä. Herkullinen jälkiruoka juustokeksien kera. Tulihan masu täyteen, taas vaihteeksi...



Ei kommentteja: