torstai 22. syyskuuta 2011

Elämäni on yhtä kakkua

Jestas sentään, kuinkahan monta kakkua on tullut väännettyä/syötyä viimeisen kuukauden aikana... Ainakin omaan normitasoon verrattuna aika monta... Tässä pari viimeisintä omppukakkua. Kyllä Glorian R&V tietää!

Kännykuva vs...


Saksalainen omenakakku

2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 tl soodaa
2 dl omenamehua
150 g voita sulatettuna
2 dl fariini-/inkkarisokeria
3 munaa
4 omenaa raastettuna (Valkea kuulas)
2 dl rusinoita
100 g saksanpähkinöitä rouhittuna

200 g tuorejuustoa
kinuskikastiketta (2 dl kermaa, 1 1/2 dl inkkarisokeria, 1 rkl voita)
saksanpähkinöitä

Sekoita jauhot ja sooda. Sekoita muniin omenaraaste ja sulatettu. Yhdistä kuiviin aineisiin ja sokeriin ja sekoita joukkoon lopuksi rusinat ja pähkinät. Paista 175 asteessa tunnin verran.
Keitä kinuski: Yhdistä kattilassa kerma ja sokeri, keittele koko ajan sekoitellen 10-15 min eli kunnes kinuski on saonnut. Lisää lopuksi voi.
Levitä tuorejuustoa kakun päälle ja koristele kinuskilla ja saksanpähkinöillä. Anna mieluusti tekeytyä seuraavaan päivään.

...kamerakuva


Estetiikan juhlaa, mutta älkää antako sen häiritä. Tämä on meinaan jumalten muonaa!


Amerikkalainen juustokakku karamellisoiduilla omenilla


Pohja:
150 g digestive- tai kaurakeksejä
50 g voita sulana
1 tl vaniljasokeria

Juustotäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin puolet mascarponea)
2 dl sokeria (laitoin vajaan 1,5 dl inkkaria)
1/2 dl sitruunamehua
1 1/2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoa
4 keltuaista
4 valkuaista
3 1/2 dl kuohukermaa

Karamellisoidut omenat:
1 kg omenoita (miel. kotimaisia)
100 g voita
1 dl fariinisokeria (tahi inkkaria)
1 tl inkivääriä

Murskaa keksit ja sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele seos kakkuvuokaan, jossa leivinpaperi pohjalla.
Sekoita tuorejuustoon sokerit, sitruunamehu, maissitärkkelys ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot tuorejuustoon varovasti nostellen. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä 150 asteessa 60-75 min. Anna kypsän kakun jäähtyä mielellään seuraavaan päivään, säilytä jääkaapissa.
Juuri ennen tarjoilua: Sulata voi ja fariinisokeri pannulla. Kuumenna, kunnes seos on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon inkivääri ja lisää omenalohkot. Kypsennä muutama minuutti, kunnes omenat ovat sopivasti pehmenneet.


Lisäksi vielä pikapikapiiras nynnykerhon kokoukseen:



Puolukka-omenapiiras

100 g voita
3 dl spelttijauhoja
2-3 rkl maitoa
ripaus suolaa ja inkkarisokeria

puolukoita ja kotimaisia omppuja lohkoina

50 g voita suolana
n. 75 g kookoshiutaleita
3/4 dl inkkarisokeria
1-2 rkl spelttijauhoja

Nypi pohjan voi ja jauhot, lisää maito, suola ja sokeria ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kauli pyöreä levy leivinpaperilla ja painele piirakkavuokaan. Pistele haarukalla.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Levitä pohjalle puolukat ja omput. Sekoita toskan ainekset ja levitä se päälimmäiseksi. Paista vielä n. 15 min.

Ei kommentteja: