sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ravintolapäivä ja kesäkurpitsa-focaccia



Viikko sitten vietettiin ravintolapäivää, johon en valitettavasti ehtinyt tällä kertaa osallistua itse. Kilometrin päästä kotoani onneksi löytyi Kahavila Piipahappa, johon pistäydyimme ystäväni kanssa. Tarjolla oli kuutta erilaista makeaa leivonnaista, eivätkö hinnat eivät päätä huimanneet (0,5-1 e kakkupalasta ja 0,5 e kahvista/teestä). Maistelimmekin kaverin kanssa viittä kuudesta tarjottavasta, jotka olivat aikuisten suklaa-juustokakku, puolukkapiiras, porkkanakakku, kreikkalainen manteli-appelsiinikakku, punaherukkapiiras ja omena-marsipaanitorttu. Ehdoton suosikkini oli punaherukkapiiras, joka tarjottiin punaherukkakastikkeen kera. Ihanan raikasta!
Seuraavana ravintolapäivänä pistän kyllä oman puljun pystyyn, jos vain suinkin kynnelle kykenen. Sen verran mahtavasti tapahtumasta on kyse!

Kaveri tuli käymään toissapäivänä iltapalalla ja pyöräytin pöytään hieman kesäkurpitsaista focacciaa. Herkkuahan tuo oli, ei siitä mihinkään pääse.


Kesäkurpitsa-focaccia

n. 3/4 kesäkurpitsaa hienona raasteena
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
200 g spelttijauhoja
n. 350 g hiivaleipäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

kesäkurpitsaviipaleita
(oliiveja)
sormisuolaa
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia

Yhdistä vesi, kesäkurpitsaraaste, suola ja hunaja. Lisää spelttijauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa mukaan loput jauhot ja lisää lopussa öljy. (Vaivaa yhteensä noin 10 min.)
Kohota taikinaa tuntisen verran. Levitä taikina uunipellille ja kohota 20-30 min. Levitä pinnalle kesäkurpitsaviipaleita (ja jos ne loppuvat, painele muutama oliivi jatkoksi), rosmariinin lehtiä ja suolaa sekä valuta reilusti oliiviöljyä. Paista 210 asteessa noin 30 min.


Leivän lisäksi iltapalalla tarjottiin kotimaisia omppuja, porkkanatikkuja, viinirypäleitä, verigreippiä, pähkinöitä ja banaanilastuja. Ja tietysti hyvää seuraa!


Ei kommentteja: