Ei nyt jaksa lätistä turhia.
Paprikainen pastasalaatti
2 paprikaa
1 valkosipulinkynsi
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1 tl sherryviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
1/2 tl inkkarisokeria
3-4 dl cappelli-täysjyväpastaa
1 prk kikherneitä
250 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
viinisuolaheinää
Paahda paprikat mustiksi uunin grillivastuksilla. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä, niin saat kuoren hyvin irti. Soseuta valkosipuli, paprikan "lihat", öljy ja mausteet tahnaksi.
Keitä pasta ja sekoita kikherneiden kanssa paprikatahnaan. Anna maustua tovi. Lisää halkaistut tomaatit, rucola ja viinisuolaheinä juuri ennen tarjoilua.
Salaatti marinoiduista pavuista
300-400 g vihreitä papuja
1 sipuli
3/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
4 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3 rkl tuoretta oreganoa
1 ruukku jääsalaattia
lohko kaalia
salaattisiemensekoitusta
Kiehauta pavut nopeasti ja laita kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Pätki pavut, suikaloi sipuli ja yhdistä sekoitettuun marinadiin. Anna maustua useampi tunti tai yön yli.
Revi kulhoon salaatti ja (juustohöylällä) ohueksi suikaloitu kaali. Kaada päälle papuseosta ja ripottele pintaan siemenet.
Punasipuli-saksanpähkinäfocaccia
5 dl vettä
35 g hiivaa
5 g hiivaa
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
300 g spelttijauhoja
350 g hiivaleipäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
13 g suolaa
1 iso punasipuli
1-2 tl voita
n. 1 rkl inkkarisokeria
n. 3/4 dl saksanpähkinöitä
oliiviöljyä, sormisuolaa
Liota hiiva veteen, lisää hunaja, oregano ja jauhot. Vaivaa noin 10 min. Lisää suola ja öljy ja jatka noin 7 min. Kohota tuntisen verran. Painele taikina uunipellille ja kohota siinä noin 30 min.
Suikaloi sipuli ja karamellisoi se voissa sokerin kanssa. Painele sormella muutamia kuoppia leipään, levitä päälle sipulit, karkeaksi rouhitut pähkinät, suolakiteitä sekä runsaasti öljyä. Paista leipää noin 35 min 225 asteessa.
Paahdetut perunat ja punajuuret
punajuuria
perunoita
suolaa
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
Kuori punajuuret ja pese perunat hyvin. Lohko ja levitä uunipellille. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja rosmariinilla. Paista 250 asteessa noin 20 min.
Fetakastike
1 prk kermaviiliä (Juustoportin luomu-sellainen rokkaa!)
200 g hyvää fetaa
1/2 ruukkua persiljaa
pieni tukko basilikaa
1 tl hunajaa
mustapippuria
Sekoita kermaviiliin murusteltu feta, hienonnetut yrtit ja mausteet. Anna maustua hetki.
Uuninektariinit
nektariineja
hunajaa
manteleita karkeaksi rouhittuna
vaniljajäätelöä
Pese ja puolita nektariinit. Laita uunipellille, ripota pinnalle manteleita ja valuta hunajaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min. Tarjoa lämpinä vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti