keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Vihreä kesäpäiväKesäkuun ensimmäinen alkoi kohtalaisen kurjassa säässä, vettä on tullut kuin saavista kaatamalla aamuvarhaisesta asti. Iltapäivällä sade kuitenkin laantui ja pikku hiljaa aurinko alkoi kurkistella pilviverhon hälvetessä. Saatiin aikaiseksi kunnon lenkkisää ja kävin ihanalla tunnin hölkällä uusilla lenkkareilla. (Virhe, virhe! Toisen jalkapohjan arven kohdalta iho meni melkein rikki ja nättiä vesikelloahan tuo pukkaa. Olisi pitänyt malttaa pitäytyä joko lyhyemmässä lenkissä tai kävelyssä näin aluksi.) Sateen jälkeen luonto oli entistä vihreämpi ja tuoksu oli huumaava, mikä nosti mielialan aivan uusiin sfääreihin.

I alla fall, sfääreissä tai ei, nälkähän tuossa urheillessa tulee ja iltaruoaksi laitoin ihanan vihreää speltittoa kesän virallisen alkamisen kunniaksi. Kaunista ja maukasta! Aina näin kesän tullen, minussa herää entistä suurempi esteetikko ja visuaalinen nautiskelija ruoan suhteen. Kaikki tuoreet vihannekset ovat niin kauniita, täynnä väriä ja ravinteita, että niistä nauttii joka solullaan, kaikilla aisteilla. *onnellinen virne naamalla, tyytyväistä hyrinää ja tuhinaa*


Kesäspeltitto

oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl risottospeltiä
4,5 dl kasvislientä
1 tl valkoviinietikkaa
100 g pinaattia
500 g vihreää parsaa
100 g herneitä
3/4 dl saksanpähkinöitä ja auringonkukansiemeniä
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl rakuunaa
musta- ja valkopippuria
suolaa tarvittaessa

Kuullota speltti ja sipulit öljyssä, kunnes speltti ja sipuli ovat kuultavia. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan imeyttäen nestettä samalla. Keitä spelttiä noin 20 minuuttia, lisää sitten pinaatti, paloiteltu parsa (poista tyvien puumainen osa) sekä pähkinät ja siemenet. Mausta ja lisää lopuksi herneet. Tarkasta maku.

Ei kommentteja: