keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Leipä, jossa on reikä



Nyt ei jaksattais yhtään kirjotella, joten pitemmittä puheitta asiaan. Tänk juu viva ciabatta! Hyvä leipä tuli. (:


Moniviljavarras

220 g sämpyläjauhoja (Myllärin kokojyväpitoinen sämpyläjauho)
20 g ruisjauhoja
160 g vettä
5 g seesamin-/pellavansiemeniä
4 g hiivaa

20 g öljyä
5 g suolaa

Sekoita yläaineet, nosta 2 h. Vaivaa sekaan öljy ja suola, noin 8 min. Pyöräytä pötkylä pöydälle, anna levätä 30 min. Leivo varrasleiväksi (pyöritä limppu, tee keskelle iso reikä ja muotoile) ja nostata n. 40 min. Viillä ja paista 225 asteessa 20-25 min. Nakkaa aluksi uunin pohjalle lasillinen vettä.


Pakko vielä sen verran lätistä, että eiliseltä kirjakauppareissulta jäi vähän mieleen kaihertamaan seuraavat opukset:

Kaisa Torkkelin ja Sonja Blåbergin Aidon maun juurilla


Paul Svenssonin (tuttu Strömsöstä) Grilli kuumana

Voi olla, että nämä täytyy käydä kaupasta noutamassa, vielä kun Kelakin ystävällisesti lupasi myöntää minulle rahaa kesäksikin. Eiku haisemaan! Tai ehkä lopputulos on tässä tapauksessa tuoksuva.

Ei kommentteja: