Moniviljavarras
220 g sämpyläjauhoja (Myllärin kokojyväpitoinen sämpyläjauho)
20 g ruisjauhoja
160 g vettä
5 g seesamin-/pellavansiemeniä
4 g hiivaa
20 g öljyä
5 g suolaa
Sekoita yläaineet, nosta 2 h. Vaivaa sekaan öljy ja suola, noin 8 min. Pyöräytä pötkylä pöydälle, anna levätä 30 min. Leivo varrasleiväksi (pyöritä limppu, tee keskelle iso reikä ja muotoile) ja nostata n. 40 min. Viillä ja paista 225 asteessa 20-25 min. Nakkaa aluksi uunin pohjalle lasillinen vettä.
Pakko vielä sen verran lätistä, että eiliseltä kirjakauppareissulta jäi vähän mieleen kaihertamaan seuraavat opukset:
Kaisa Torkkelin ja Sonja Blåbergin Aidon maun juurilla
Paul Svenssonin (tuttu Strömsöstä) Grilli kuumana
Voi olla, että nämä täytyy käydä kaupasta noutamassa, vielä kun Kelakin ystävällisesti lupasi myöntää minulle rahaa kesäksikin. Eiku haisemaan! Tai ehkä lopputulos on tässä tapauksessa tuoksuva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti