perjantai 3. kesäkuuta 2011

Freesi ruoka, freesimpi mieli



Nams, mikä kukkakaali! Kyllä tämä kesä on juhla-aikaa rehujen rakastajalle. Kasvisten maut ovat niin erilaisia verrattuna talvikauden "ihan hyviin yrityksiin".
Tästä ateriasta tuli niin hyvä ja voimaantunut olo, että eilisen kovasta pyörätreenistä nuutuneet jäseneni saivat uutta puhtia ja kävin heittämässä talviturkin sekä lykin pari tuntia ruohonleikkuria kummitädin pihalla. Suosittelen!

Kukkakaalisalaatti

1 kukkakaali
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 iso tomaatti
3 aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl sitruunamehua
vajaa 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Hakkaa kukkakaali hienoksia, silppua sipulit ja tomaatit pieniksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Balsamcomarinoidut herkkusienet

250 g herkkusieniä
2 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
vajaa 1/2 tl suolaa
mustapippuria

Puolita tai lohko neljään osaan herkku sienet. Sekoita marinadin aineksiin ja anna maustua ainakin tunti.


Härkäpavut vinegretillä

3 dl riivittyjä härkäpapuja

3 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa ja inkkarisokeria, mustapippuria

Kiehauta pavut nopeasti. Sekoita sitten vinegretti papuihin ja anna vetäytyä hetki.

Lautaselta löytyi näiden kolmen komponentin lisäksi frisee-salaattia, herneenversoja ja paprikaa.

Ei kommentteja: