Mansikkakakku isille ja äitille
Pohja:
6 munaa
2 dl inkkarisokeria
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
2-3 dl maitoa
2-3 dl maitoa
Sitruunakiisseli:
1/2 ison sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 dl vettä
1/3 (- 1/2) dl inkkarisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 keltuainen
25 g voita
Kermatäyte:
noin 2 dl kermaa vaahdotettuna
75 g mascarponea
vajaa 1 dl turkkilaista jogurttia
Lisäksi:
kermaa vaahdotettuna
mansikoita
kirsikoita
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-45 min.
Sekoita kattilassa vesi, sitruunamehu ja kuori ja inkkarisokeri kiisseliä varten. Kiehauta, ota pois liedeltä ja lisää vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot ohuena nauhana. Nosta takaisin liedellä ja kuumenna ensimmäiset kuplat pintaan. Poista levyltä ja lisää voi, keltuainen ja vaniljasokeri.
Sekoita kermatäytteen ainekset.
Halkaise pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjia maidolla ja täytä: ensimmäiseen väliin kiisseli ja reilusti mansikoita, toiseen väliin kermatäyte ja lisää mansikoita. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja kirsikoilla.
Itse en nykyään enää tykkää laittaa kermavaahtoon sokeria ja suosittelen kyllä kokeilemaan. Kaverini ovat katseleet vähän epäillen touhujani, mutta ovat lopulta olleet aivan ihmeissään siitä, kuinka hyvältä pelkkä kermavaahto maistuu. Sokeroitu kerma kun ei maistu juuri miltään muulta kuin... Nii-in, sokerilta.
Kakkua ei ole vielä maistettu, mutta ei ainakaan näytä kovin huonolta. Kostutusta saa ehkä eniten jännittää, se kun on minulle aina ollut vaikein osa täytekakun teossa. Kyllä sekin silti yleensä onnistuu, että kyseessä on ehkä enemmän oma hassu pelkoni.
Aurinko kurkistelee pilven takaa! Ehkä vielä saadaan hieno sää juhannusyöksi. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin:
Hyvää keskikesän juhlaa kaikille! Nautitaan hyvästä ruoasta! (:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti