maanantai 27. kesäkuuta 2011

Munakoisokaviaaria ja grillattua tofua


Paul Svenssonin ohjeesta (Maalaisunelman Ruoka & Juoma) ja pihalle kannetusta grillistämme innostuneena lätkäisin munakoison kärventymään ja tofusiivut marinoitumaan. Joku neronleimaus iski myös päähän: heiiii, laitetaanpa sipuli kans grilliin! Varrethan paloivat ja rapisivat pois, mutta se mitä jäi jäljelle... Ommm, maistui tosi hyvälle!

Tofun maustamisessa seurasin Tiian neuvoja eli lätkin mausteita aivan kuin olisi kyse suuremmastakin annoksesta intialaista ruokaa, vaikka maustamisen kohteena oli huikeat 100 grammaa tofua. Muttamutta, ei ollut yhtään liikaa maustettu, vaan pikemminkin oikein sopivasti. Juhannukselta jäänyt sitruunaöljy toi vielä mukavaa raikkautta mausteiden vastapainoksi.


Munakoisokaviaari

1 munakoiso
1 rkl oliivöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
1 rkl tuoretta oreganoa
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria

Pistele munakoiso, kääri folioon ja grillaa pehmeäksi. Kaavi munakoison sisusta ja kuullota öljyssä valkosipulin, chilin ja oreganon kanssa. Mausta lopuksi etikalla, suolalla ja pippurilla.


Grillitofu yhdelle

100 g maustamatonta tofua
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
n. 1/4 tl cayannepippuria
1/2 tl suolaa
2 rkl sitruunaöljyä (2 osaa sitruunamehua, 3 osaa oliiviöljyä)

Siivuta tofu ja laita marinoitumaan mausteisiin ja öljyyn ainakin pariksi tunniksi. Grillaa tofusiivut molemmin puolin ja sivele marinadilla grillauksen aikana.

Grillattu sipuli syntyy yksinkertaisesti niin, että laitetaan pesty uuden sadon (tai miksei vanhankin) sipuli grilliin kypsymään ja voidellaan samalla oliiviöljyllä. Lopuksi ripotellaan päälle hieman suolakiteitä.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Hahaa, överimaustaminen tosiaan toimii :D

Sitä piti jo aiemmin tulla sanomaan, että nostan kyllä hattua tuotteliaisuudellesi! Mielettömän hyvän näköisiä ja kuuloisia juttuja nuo juhannusjututkin. Itsehän sain aikaiseksi jopa yhden salaatin :D Ja jotain raparperimöhnää, jota ei lasketa.

Helmi kirjoitti...

"Raparperimöhnää, jota ei lasketa." :D

Kiitoksia vain kovasti kehuista. (: Ruokaa kun on vähän pakko syödä, niin tuleehan tuota sitten laiteltuakin. Ja kun se on vielä niin kivaa. (: