Kaalipiiras (hyvin pitsa-henkinen sellainen)
2,5 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl spelttijauhoja
n. 4 dl hiivaleipäjauhoja
100 g voita
Täyte:
1/2 kaali
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1 prk smetanaa
n. 150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl meiramia
ripaus cayannea
1-2 rkl siirappia
n. 1 tl suolaa
mustapippuriaa myllystä
40 g parmesaania raasteena
1,5 dl juustoraastetta
Alusta hiivataikina ja jätä liinan alle kohoamaan.
Suikaloi kaali, silppua sipulit ja porkkanat. Kuullota pannulla kaali ja juurekset pehmeäksi, lisää siemenet, mausteet, smetana ja tuorejuusto. Tarkasta maku.
Kauli kohonnut taikina leivinpaperilla levyksi ja nosta uunipellille. (Tässä voi varmaan kohottaa taikinaa, jos jaksaa...) Kaada päälle kaalitäyte, ripottele juustoraasteet ja lykkää uuniin: 200 asteessa 20-30 min.
Jouluinen puolukkakakku (joka hieman tarttui vuokaan, mutta ei anneta sen häiritä...)
175 g voita
1,5 dl inkkarisokeria (1 dl olisi minusta riittänyt)
3 munaa
1 dl spelttijauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl kanelia
1,5 tl inkivääriä
1,5 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl hapankermaa
1,5 dl jäisiä puolukoita
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siilaa mukaan kuivat aineet ja kerma. Sekoita mukaan lopuksi puolukat. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun (spelttimannalla) vuokaan, paista 175 asteessa noin tunti.
2 kommenttia:
Ihan RAIVO hyvää piirakkaa oli, Kajjaanin lauantai-illan juhlaksi käänsi ja pöytäpuheenaiheen Pärlan hehkutukseksi väänsi. :)
Kiitos vain Anonyymi! Mukavaa, että maistui Kaijjaanin perälläkin. ^^
Lähetä kommentti