Koska väsyttää, kommentoin reseptejä vain lyhyesti jokaisen ohjeistuksen jälkeen.
Sinappikuorrutettu lohi
1,5 kg lohifileetä
suolaa, valkopippuria
n. 2 rkl sitruunamehua
1,5 dl hienonnettua tilliä
1 prk ranskankermaa
1 dl konjakkisinappia (tai muuta makeahkoa sinappia)
1 keltuainen
4 hapankorppua jauhettuna
1 rkl hunajaa
Mausta lohet suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja ripota päälle tilli. Anna maustua hetki.
Jauha sillä välin hapankorput tehosekoittimella ja sekoita niihin muut kuorrutteen aineet. Levitä sitten seos lohien päälle. Paista 200 asteessa n. 25 min.
Sanoisin, että oikein hyvää! Samaa sanoivat myös viisi muuta pöydän ympärille kokoontunutta. Tujakka, mutta makeahko sinappi oli tähän omiaan ja ranskankerma tasoitti mukavasti kuorrutusta.
Suppilovahverosoosi
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
loraus öljyä tai voita
1 iso sipuli
2 rkl hiivaleipäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1-2 dl täysmaitoa
3/4 tl suolaa
valko- ja mustapippuria
1/2 dl tilliä
Liota sieniä tuntisen verran ja purista ne sitten kuivaksi. Kuullota hienonnetun sipulin kanssa pehmeäksi, sekoita joukkoon jauhot ja lisää kerma sekä maito. Lisää ensin vähemmän maitoa ja laita sitten lisää tarpeen mukaan. Anna kiehua hiljalleen 10 min ja mausta lopuksi.
Ihanat suppilovahverot! Suurkiitos ystävälleni S:lle (ja hänen vanhemmilleen) niistä!
Hunajaiset porkkanat
700 g porkkanoita
1 rkl voita
1-2 rkl oliiviöljyä
3/4 tl jauhettua korianteria
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia (tai persiljaa)
3/4 tl suolaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Kuori ja viipaloi porkkanat, höyrytä napakoiksi. Kuumenna korianteri voissa ja öljyssä, lisää sitten porkkanat ja paistele hetki. Lisää mausteet ja tarkasta maku. Ripottele lopuksi päälle pinjansiemenet.
Porkkanat tykkäävät voista ja hunajasta! Ihan niin kuin minäkin.
Papu-kaalisalaatti
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
200 g vihreitä papuja (pakaste)
1/3 keräkaali
1 omena
3/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/4 dl hunajaa
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
1 tl basilikaa
mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset ja laita ensin ohueksi siivutettu punasipuli ja hienonnettu valkosipuli siihen maustumaan. Suikaloi sitten kaali juustohöylällä, raasta omena ja pilko pavut ja yhdistä sipuleihin. Anna maustua noin tunti.
Vanha kunnon 1:2:3 (hunaja, etikka, öljy) marinadi ei petä koskaan.
Piimäleipä
3 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl soodaa
5 dl piimää
1/2 dl siirappia
Sekoita kuivat aineet ja yhdistä niihin piimä ja siirappi. Kaada taikina paperoituun leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
TODELLA hyvä leipä ja vieläpä aivan älyttömän helppo! Olen tehnyt tätä ensimmäisen kokeilun jälkeen jo kolmesti.
Maltan riisi uudessa kuosissa
1 dl vettä
0,75 dl puuroriisiä
1/2 l maitoa
1/2 tl suolaa2 dl kuohukermaa
1 rkl inkkarisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
5 kuivattua viikunaa pilkottuna
5 kuivattua taatelia pilkottuna
1/2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
1/2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1-2 dl pakastepuolukoita
Keitä vettä ja puuroriisiä, kunnes vesi on lähes imeytynyt/haihtunut. Lisää sitten maito ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele puuroa hiljalleen noin 45 min. Lisää lopuksi suola. Jäähdytä.
Vatkaa kerma ja operoi hedelmät sekä pähkinät. Sekoita ne puuron sekaan ja mausta sokerilla. Lisää tarjoiltaessa jäisiä puolukoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti