Glögi-taatelikakun ohje on Yhteishyvän Ruokamaailmasta ja kiinnitti heti huomion. Jos olisin tehnyt kakun itselle, niin olisin varmaan vaihtanut glögin kahviin, mutta koska tiesin kakun saajan inhoavan kahvia, jätin tämän muutoksen toteuttamatta.
Piälle vielä valkosuklaaraidat! |
Glögi-taatelikakku
2 dl glögijuomaa
1 pussi (250 g) kuivattuja taatelipaloja
2,5 dl fariinisokeria (laitoin 2 dl inkkaria)
200 g margariinia (meillä voita)
3 kananmunaa
100 g tummaa suklaata
1 pussi (80 g) hasselpähkinärouhetta
4 dl vehnäjauhoja (1 dl spelttiä, 3 dl hiivaleipää)
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
margariinia voiteluun
korppujauhoja (spelttimannaa)
Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja
keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat sosetta. Nosta kattila syrjään ja sekoita
joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja
sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele
ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku
175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
Toinen kakku on reseptirunsaudenpulan aikaansaaman epätoivon seurausta - EI SITTE KÄYTETÄ MITÄÄN OHJETTA!!! Vähän jännitti, mutta naapureille puolitetusta kakusta tippuneet muruset ainakin miellyttivät makunystyröitä.
Taustalla hengaa kinkkumme. HK:n bulkkia, hmpgh... |
EI SITTE KÄYTETÄ MITÄÄN OHJETTA!!! -kakku
200 g voita
2 dl inkkarisokeria
3 munaa
1 dl spelttijauhoja
3 dl hiivaleipä-/vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 2 dl silputtuja taateleita
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä ja manteleita
1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 rkl konjakkia
Nyt kuvaan pääsee myös uljas minipikapiparkakkuproggikseni - piparikylä! Hieman paksuja ja epämuotoisia osista tuli, mutta en jaksanut alkaa tilannetta hirmuisesti korjailemaan. Kyllä niistä mökkejä suht. kunnialla saatiin ja ihan söpö kylähän siitä tuli! Jätin keskelle aukon, jossa on hyvä poltella tuikkua.
Koristeiden kanssa olin hyvin liberaalina: mukaan pääsi rosepippureita, mantelilastuja, kookoshiutaleita, tähtianiksia, kurpitsansiemeniä ja pähkinärouhetta. Suosittelen olemaan ennakkoluuloton ja tonkimaan kaappeja, sillä näistä tuli minusta tosi kivoja!
Luonnollisesti poltin pikkurillini sulalla sokerilla rakkulaiseksi, mutta se alkaa olla jo jokajouluinen perinne...
Joulu hupenee jo hyvää kyytiä, mutta siitä huolimatta ehdin vielä toivottaa kaikille blogiini eksyville oikein herkullista ja nautinnollista joulua! Olkoon ensi vuosi hyvien reseptien ja ruokatuulien täyttämä!
Joulu - värien ja tuoksujen juhla. Tule luokseni pian uudestaan! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti