Blinit (Kotiruoka)
Vaihe 1:
3 dl maitoa
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnä-/hiivaleipäjauhoja
Vaihe 2:
2 dl kiehuvaa maitoa
3/4 dl kermaa
1 tl suolaa
2 munaa
Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä leivinliinalla ja anna seistä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia tai vaikka yön yli.
Lisää kiehuva maito, kerma ja suola. Erota munien keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja nostele taikinan joukkoon. Paista ohukaispannussa paksuja blinejä.
Meillä oli vain tavallinen pikku paistinpannu käytössä, mutta hyvinhän tuokin toimi. Ohukaispannulla olisi tosin varmaankin saanut vielä muhevampia ja paksumpia blinejä aikaiseksi.
Lisäkkeinä oli punasipulia, punajuurta ja A:n ystävämummoltaan saamaa herkullista chilistä kurkkusalaattia.
Ja luonnollisesti:
1 kommentti:
Mä just viikko sitten flunssaa sairastaessani sain idean kokeilla, miten monella eri tavalla lättyjä voisi tehdä. Ei varmaan ollut fiksua tehdä makukokeiluja flunssassa, mutta lättyillä saa aina mielen iloiseksi :)
Kokeilin ensin omaa perusreseptiäni seitsemällä eri muunnoksella ja sitten googlettelin lisää reseptejä. Bliniresepti oli yksi joka tuli vastaan ja ajattelin, että tuota pitää pian kokeilla. Sinä iltana päädyin kuitenkin kokeilemaan Créppejä. Ehkä blinien vuoro on jo huomenna, kun on taas lättypäivä!
Antti
Lähetä kommentti