maanantai 11. huhtikuuta 2011

Muiggu!


Kaverin kalastusta harrastava isä lähetti minulle jokin aika sitten muikkuja maisteltavaksi, joita en kuitenkaan tuoreeltaan ehtinyt paistamaan. Pakastimen tyhjennys kesäksi on meneillään ja törmäsin sisällön kartoituksen yhteydessä kyseisiin eväkkäisiin. Laittelin jotain vanhaa, jotain uutta -konseptiin pohjautuen oikein oivan aterian. Juurespainotteinen ruoka maistuu aina, mutta aloin kokkailun ohessa unelmoimaan jo kevään ensimmäisistä parsoista, varhaiskaalista ja uuden sadon perunoista. Kesä, se on pian taas täällä. <3


Paistetut muikut

muikkuja (päät poistettu)
suolaa, valkopippuria
ruisjauhoja
voita

Ripottele muikuille suolaa ja valkopippuria ja pyöritä ne sitten ruisjauhoissa. Paista voissa kauniiksi.


Lanttumuusi

1 kg lanttua
vettä, suolaa
1-2 rkl voita
suolaa, mustapippuria
1 tl hunajaa
1 tl rakuunaa

Keitä lantun palat suolavedessä kypsiksi (ei liian mössöksi, niin maku ja väri säilyy parempana). Survo, lisää voi ja mausteet ja tarkista maku.


Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä (Juustoportin luomu <3)
3 rkl (pakaste)tilliä
suolaa, mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki aineet, anna maustua.


Punajuurisalaatti

3 pienehköä punajuurta raasteena
2 pienehköä palsternakkaa raasteena
4 rkl kurpitsansiemeniä
n. 1 tl soijakastiketta
2 rkl seesamöljyä
1-2 rkl valkoista balsamicoa
ripaus inkkarisokeria

Paahda kurpitsansiemenet, sekoita soijakastike niihin. Sekoita kaikki aineet keskenään, tarkista maku.

Olin viikonloppuna Helsingissä, missä kävimme kaverin kanssa hänen suosittelemassaan kahvila Taikalampussa. Hullaannuin paikkaan ihan todella! Ihana tunnelmallinen kuppila, viherkasveja, värikkäät seinät ja huonekalut, taidetta ja sattuipa vielä pieni musisointituokiokin vierailumme aikana. Paikkaa pyörittää iäkkäämpi nainen, joka leipoo päivittäin tarjolle yhtä suolaista ja yhtä makeaa leipomusta. Tällä kertaa tarjolla oli vuohenjuusto-munakoisoleipää ja pullia. Otin leivän, joka olikin mainio. Leipä oli hieman piirakkapohjamainen ja tumma, jonka päällä paahdettua munakoisoa ja sipulilohko sekä vuohenjuustoa ja persiljaa. Ainoa miinus tuli voista leivän päällä tai oikeammin sen määrästä. Oli meinaan aika tuhti kerros, joka alkoi loppuvaiheessa hieman ällöttämään. Itse en tuohon olisi voita välttämättä edes kaivannut, mutta paikka oli niin symppis, että siivuttaisin tämän (ja Rainbow-pussiteen) sivulauseessa. Jos kuljette Kalliossa, poiketkaa ihmeessä!
Kävin ilmeisesti vähän hitaalla, kun en älynnyt ottaa kuvaa leivästä, mutta tässä pieni fiilistelyotos astioista ja taideteoksista.



Ei kommentteja: