tiistai 12. huhtikuuta 2011

Pitaleivät



Ihanaa, kun koulu ja kaikki muukin on näin kevään tullen helpottanut sen verran, että on aikaa alkaa leipomaan intuition iskiessä. Niin kävi tänään, ennen kuin lähdimme kokoustamaan FiMSIC-paikallistiimin porukalla. Suunnittelin monenmoista, mutta päädyin niinkin mielikuvituksettomaan ratkaisuun kuin pitaleipiin ja hummukseen. Ei sillä, pitaleivistä ei kyllä tullut ollenkaan väheksyttäviä, kun ottaa huomioon, että ne valmistuivat tuntiin... Hummus tahtoi tulla tehdyksi, koska meillä on kämppiksen kanssa pakastimentyhjennyskisa ja siellä möllötti yksi rasiallinen keitettyjä kikkaroita. Pakastinarkiston aarteita siis luvassa jatkossakin ja niitähän piisaa...


Pitaleivät (8 kpl)

300 g vettä
330 g hiivaleipäjauhoja
60 g vehnäjauhoja
50 g vehnäleseitä
n. 8 g kuivahiivaa
8 g suolaa
oliiviöljyä

Mittaa vesi, hiiva ja jauhot kulhoon, vaivaa taikinaa n. 10 min. Vaivaa joukkoon myös suola. Kohota öljytyssä kulhossa n. 10 min. Jaa 8 palaan ja painele läpysköiksi. Kohota n. 20 min (miel. enemmän, jos kerkeät..). Kuumenna uuni 250 asteeseen, laita myös pelti sinne kuumenemaan. Siirrä leivät kuumalle pellille ja paista vajaa 7-10 min.




Hummus (ties monettako kertaa...)

n. 400 g kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
2-3 rkl tahinia
3 rkl (pakaste)persiljaa
vajaa 1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
cayannepippuria
mustapippuria

Kaikki vaan mössöksi. Mausta maistelemalla.



Lisäkkeinä meillä oli myös kaikkea muuta kivaa: salaattia, kurkkua, tomaattia, omenaa, juustoa, pestoa, aurinkokuivattua tomaatti ja paprika-cashewtahnaa. Nammm...

Ei kommentteja: