maanantai 4. huhtikuuta 2011

Herkkutattikeitto ja pastaa


Olen muhitellut kuivattuja herkkutatteja laatikossani varmaan vuoden, kunnes nyt rohkaistuin ja otin ne käyttöön. En ole koskaan ennen kuivattuja sieniä käytellyt ja oli jokin alitajuntainen kynnys asian kanssa, mutta kokemus oli oikein hyvä. Liotustakaan ei tarvinnut 15 minuuttia enempää (tai ainakaan minä en tarvinnut...), eikä siinä sitten sen kummempia. Intensiivinen ja ihana herkkutattien maku saatiin aikaiseksi simppeliin keittoon.


Herkkutattikeitto

2 sipulia
1 rkl voita
30 g kuivattuja herkkutatteja
8 dl kasvislientä
1-1,5 dl kermaa
n. 4 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria

Liota sieniä lämpimässä vedessä (älä laita liikaa) 15-20 min, hienonna sillä aikaa sipuli. Kuullota sipuli voissa, lisää sienet ja sekoittele hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 30 min. Soseuta, lisää kerma ja mausteet.

Kun olin syönyt keittoa kolmesti peräjälkeen, halutti välillä jotain muutakin pöperöä. Hädän edessä luovuuskin alkaa kukkia ja liikuntasuorituksen jälkeen aloin pitkästäpitkästä aikaa keittämään pastaa! Spagetit kattilaan, parsa- ja ruusukaalit toiseen ja tofu pannulle. En tajua, miksen ole keksinyt tätä koskaan aikaisemmin, mutta sosekeiton jämästä saa loistavan pastakastikkeen! Ainakin tästä aromikkaasta sienikeitosta, mutta miksei muustakin.


Herkkusieni-tofu-kaali-pasta nälkäiselle

spagettia
1/2 pkt tofua
kp kookosöljyä
soijakastiketta
n. 100 g parsa- ja ruusukaalia molempia
1-2 dl herkkusienikeittoa

Keitä pasta, höyrytä kaalit ja paista tofupalat kookosöljyssä. Mausta tofut kevyesti soijakastikkeella. Yhdistä valutettuun pastaan kaalit ja tofupalat.

Lisäkesalaattina taitaa olla retikkaa ja porkkanaa raastettuna, avokadoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Oli meinaan hyvää!

Ei kommentteja: