sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Oliivi-juustomuffinssit ja juusto-sipulisarvet


Anatomian kertausharjoituksia ja illanistuijaisia pidimme ystävien kanssa (lähinnä jälkimmäisiä) ja tein nyyttäripöytään hieman suolaista purtavaa. Oikein hyviä molemmat, mutta "hökheitä", niinkuin isäni asian ilmaisisi, olisi saanut olla vähän enemmän. Eli täytteistä on puhe. Muffinsseihin olisi voinut lisätä fetaa tai laittaa enemmän parmesaania, jota en pihiyksissäni desiä enempää raastanut mukaan. Myös sarviin olisi mahtunut kevyesti enemmän sekä sipulia että juustoa. Vasta jälkikäteen netin ihmeellistä maailmaa selaillessani tajusin, että juustoraastettahan olisi pitänyt laittaa myös itse taikinaan! Noh, ensi kerralla viisaampana.

Oliivi-parmesaanimuffinssit

3 kananmunaa
2 dl maustamatonta soijajogurttia
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1/2 dl vehnäleseitä
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl kp rypsiöljyä
n. 10 mustaa oliivia siivuina
n. 1 dl parmesaaniraastetta

Sekoita muna ja jogurtti keskenään, lisää kuivat aineet, oliivit ja juustoraaste. Jaa muffinipellille tai -vuokiin, tästä tulee 12 muffinssia. Paista 200 asteessa n. 15 min.


Juusto-sipulisarvet

5 dl maitoa
50 g hiivaa (oisin laittanu vähemmän, mutta aattelin, etten ehi käyttään loppuhiivaa kumminkaan ja löin kaikki taikinaan)
1 tl inkkarisokeria
1 reilu tl suolaa
1 dl kauraleseitä
1 dl ruisjauhoja
5 dl grahamjauhoja
n. 4 dl hiivaleipä- ja vehnäjauhoja
1 dl kp rypsiöljyä

3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
1 tl Provencen yrtit -mausteseosta
ripaus suolaa
mustapippuria
1 tl siirappia/hunajaa
1 pss mozzarellaraastetta

1 muna

Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä pehmeiksi, mausta. Tee hiivataikina normaalisti, mutta älä kohota, vaan kauli heti levyksi. Leikkaa taikinapyörällä kolmioiksi, laita niille sipuliseosta ja juustoraastetta ja rullaa sarviksi. Kohota, voitele munalla ja paista 225 asteessa n. 15 min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiesikkös, että tuorehiivan voi pakastaa! Niin ei tule kiirus käyttää... Mulla on aina pakasteessa. Tai vaihtoehtoisesti vois ostaa kuivahiivaa (sitäkin kyllä on kaapissa mutten oo tainnu ikinä sillä tehä mitään). En kuitenkaan muista koulussa sanoa niin kirjotanpa tänne sitte :D

-Sussu

Helmi kirjoitti...

Se on kyllä tosi! On tuota joskus tullu pakastettuaki, mutta en ikinä muista/jaksa käyttää sitä sieltä. Ei aavistustakaan miksi... Kuivahiivaa kohtaan mulla on jostain syystä vähän kitkeröityny suhde. Tuorehiiva vaan on niin paljon kivempaa! Ja halvempaa! (Sanoo hän, jolla menee kuussa ruokaan varmaan 300 euroa tahi enemmän... :D ). Mutta joo, vois ehkä antaa taas mahdoliisuuden myös kuivahiivalle. Onhan se kuiten kätevää, kun voi aina pitää kaapissa pahan päivän varalle. (:
Kiva vaan ku kommentoit tänneki! Riittäähän tuota höpöteltävää koulussa hiivojen ulkopuoleltaki. Tai no en kyllä yhtään ihmettele, jos joskus aiheesta puhuttaski.. :D