Maa-artisokkakeitto
1-2 rkl voita
500 g maa-artisokkia
1 pieni purjo
n. 5 dl vettä
2 tl kasvisliemijauhetta
n. 1 dl kermaa
ripaus suolaa, mustapippuria
Pese hyvin maa-artisokat sekä halkaistu purjo, paloittele kasvikset. Kuullota kattilan pohjalla voissa, lisää vesi ja kasvisliemijauhe ja keittele kypsäksi. Lisää kerma ja pippuri, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Minulle aukesi aivan uusi ulottuvuus, kun bongasin jossain kokkailuohjelmassa, etteivät kokit kuorineet maa-artisokkia. Itse olen aina hikoillut sen kanssa ja lopulta repinyt pelihousuni vannoen pyhän sodan kyseistä juuresta kohtaan. Nyt kohtaamisemme oli huomattavasti miellyttävämpi, eikä artisokan kuorimiseen enää ole paluuta meikäläisen keittiössä.
Keiton seurana kulhollinen pikasalaattia:
kaalisuikaleita
kesäkurpitsakuutioita
omenaraastetta
herneitä
oliiveja
saksanpähkinäöljyä, balsamicoa
suolaa, mustapippuria, inkkarisokeria
vuohenleipäjuustoa kuutioina
Eilen tein tomaatti-vuohenjuustokeittoa, jonka tosin unohdin kuvata. Nykyään syön keiton kanssa yleensä salaattia leivän sijaan, mutta tomaattikeitto on sellainen tapaus, jonka kanssa vain on pakko syödä leipää. Muhevaa spelttileipää tai maukasta ruisleipää, mm...
Tomaatti-vuohenjuustokeitto
oliiviöljyä
2 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
n. 500 g tomaatteja
400 g tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 tl basilikaa
1 tl oreganoa
vajaa 1 tl suolaa
1 tl inkkarisokeria
1 tl balsamiviinietikkaa
100 g vuohenjuusto
Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää paloitellut tomaatit ja pyörittele hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, pyree ja mausteet. Keittele n. 30 min. Lisää vuohenjuusto paloiteltuna, soseuta keitto halutessasi. Lisää viimeisenä balsamico ja tarkasta maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti