lauantai 26. helmikuuta 2011

Viilennystä


Nyt sen tein: kävin eilen viisaudenhampaan poistoleikkauksessa. Olenhan tuota onnistuneesti muutaman vuoden vältellyt, mutta alkuviikosta pahaksi äitynyt tulehdus alkoi viedä yöunetkin ja jouduin antautumaan. Operaatio oli positiivinen yllätys, sillä olen säästynyt suuremmilta kärsimyksiltä. Burana800 sai vain oloni aivan tokkuraiseksi, niin että olen aikalailla nukkunut viimeiset 16 tuntia. Särkyjä ei kuitenkaan ole ollut, joten lääke teki tehtävänsä.

Eilen en syönyt oikeastaan mitään leikkausta edeltävää aamupalaa lukuunottamatta, joten nyt aamulla nälkä oli kova. Poski on edelleen turvonnut ja sitä kuumotti, joten päätin laittaa aluksi lautaselle jotain kylmää. Hammaslääkäri sanoi jäätelön olevan suositeltava aloitteluruoka, mutta se ei ikävä kyllä tuntunut mitenkään houkuttelevalta vaihtoehdolta. Eipä hätä kuitenkaan ole tämännäköinen, kun omistaa blenderin: "sorbetti" vaan tulemaan! Ja olihan tuo nannaa.

Voi kuvatusten kauhistus...


Turvonneen pelastus

2-3 dl pakastemansikoita (ihan vähän sulaneita)
1 pakastettu banaani
1 pienenpienen sitruunan mehu (2-3 rkl)
pieni kourallinen manteleita
1-2 rkl gojimarjoja
n. 3/4 dl omenamehua

Liota manteleita ja gojeja omenamehussa (40 min-yön yli) ja blendaa sitten sileäksi. Lisää mansikat, sitruunamehu ja banaani ja blendaa. Nautiskele viilentävästä makumatkasta!

Ei kommentteja: