tiistai 31. toukokuuta 2011

Vuohipihvit ja se sama vanha



Tiedän, tiedän, tämä on aika nähty juttu tässä blogissa, mutta se vaan ei koskaan kyllästytä. Puhe on siis uunijuureksista, jotka pyöräytin vuohen jauhelihasta tekemieni pihvien lisukkeeksi. Vuohen jauheliha on hankittu Sodankylästä luomupiirimme yhteistyökumppani Petri Sinkkoselta. Liha paljastui oikein maukkaaksi! Hieman lammasmainen, ehkä aavistuksen miedomman makuinen. Hetken mielijohteesta lätkäisin nokareen minttuhyytelöä mukaan jauhelihataikinaan, kun löysin jääkaapista purkillisen. Ei ollut huono veto ollenkaan!


Pihvit vuohenjauhelihasta, uunijuurekset ja kermaviilikastike

300 g vuohen jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl minttuhyytelöä
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 tl suolaa
musta- ja valkopippuria

1 bataatti
2 punajuurta
2 punasipulia
2 isoa porkkanaa
1 palsternakka
1 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl kp rypsiöljyä
1-2 tl hunajaa

1 prk kermaviiliä
1 dl hienonnettua persiljaa
5 tippaa tabascoa
yrttisuolaa, mustapippuria
1 tl hunajaa

Kuutioi juurekset, lohko sipulit ja sekoita pellillä mausteisiin, hunajaan ja öljyyn. Laita uuniin 225 asteeseen.
Sekoita jauhelihataikinan ainekset keskenään. Muotoile ne pihveiksi mukaan juuresten kanssa, kun ne ovat kypsyneet 15-20 min. Jatka paistoa vielä noin 15 min, kunnes juurekset ja pihvit ovat kypsiä.
Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään.
Tarjoile salaatin kanssa:


Lisäkesalaatti

frisee-salaattia
kesäkurpitsaa kuutioina
kirsikkatomaatteja
cashepähkinöitä
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa

2 kommenttia:

Tiinuliinu kirjoitti...

Vautsi! Herkullisen oloista ruokaa ja ihanan värikylläisiä kuvia! Eritoten alkoi himottaa tehdä uunijuureksia pitkästä aikaa! :)

Helmi kirjoitti...

Kiva saada palautetta blogista. Mukava, että miellyttää. (:
Uunijuurekset on kyllä parasta helppousruokaa ikinä, enkä siihen varmaan ikinä kyllästy!