maanantai 30. toukokuuta 2011

Nokkuspokkus


Eilen kerätyt nokkoset pääsivät tänään pannulle. Tarkoitus oli laittaa ruokaan myös vihreitä linssejä, mutta nälkä oli sen verran huomattava, etten jaksanut alkaa odottelemaan linssien kypsymistä. Nokkoset olivat kuitenkin sen verran ihania, että käyn kyllä keräilemässä niitä lisää asap! Toteutuslistalla ovat vielä ainakin nokkospiirakka ja nokkoskeitto. To be continued...

Nokkos-sienipannu

1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g tummia herkkusieniä
n. 1 l nokkosia
oliiviöljyä
200 g vihreitä papuja
suolaa, mustapippuria, kirveliä
1 rkl sitruunamehua
pieni kourallinen saksanpähkinöitä

Ryöppää nokkoset (1-2 min kiehuvassa vedessä). Valuta ja purista kuivaksi. Suikaloi sipuli, hienonna valkosipuli ja lohko herkkusienet. Freesaa sipulit ja sienet öljyssä, lisää nokkoset, pavut ja pienityt pähkinät. Mausta.


Muistin syödessäni jääkaapissa möllöttävän vuohenjuustopalan, jonka murustelin vielä ruoan joukkoon. Täytyy sanoa, että teki aika gutaa. (:

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Oi, kuulostaapa ja näyttääpä herkulta! En ole lapsuuden traagisten kutinakokemusten jälkeen uskaltanut ottaa lähikontaktia nokkosen kanssa, mutta suunnitelmissa se olisi ja selvästi kyllä kannattaisi. Vielä kun keksisi jonkun suht autottoman ja koirattoman poimintapaikan...

Helmi kirjoitti...

Hyvän pomintapaikan löytäminen on yllättävän vaikeaa! Hyvät apajat tuntuvat aina olevan joko tien vieressä tai missä lie lantakasassa... Nämä poimin ihan pihalta suuren tuomen juuresta, jonka juuressa tosin hengailee aika paljon lahoavia lehtiä ja oksia. Eivät siis ehkä maailman vähänitraattisimpia nokkosia olleet, mutta paremman poimintapaikan etsintä jatkuu.
Ja kannattaa tosissaan muistaa hyvät hanskat mukaan poimintareissulle, ettei tule kylmää, tai oikeammin pistelevää, kyytiä. Säästyin kerrankin aika hyvin, mutta perkuuvaiheessa sain muutaman pikkupolton kätösiini. Ei kiva.