sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Vaalimuonitusta



Voi pimpulanpampulat, tässä seuraillaan vaalitulosten paljastumista ja jännitys on käsin kosketeltavaa. Ennen vaalishown alkua kokkailimme ystävien kanssa vähän murkinaa. Ruokalistalla tänään pääsiäispiiras ja salaatti, jälkkärinä uuniomenat ja vaniljakastike. Piiras oli ihanan pinaattinen, mikä pinaatin suurelle ystävälle maittoi.
Uuniomenien täytteen kanssa sattui pieni kämmi, kun laitoin vahingossa 50 voigramman sijasta 100 grammaa, mutta voitahan ei mikään voita...


Pääsiäispiiras (Maailman ihanimmat leivonnaiset)

1 pkt (500 g) voitaikinaa

100 g sipulia
oliiviöljyä
300 g pakastepinaattia
400 g ricottaa tai raejuustoa
1,5 dl parmesaaniraastetta
1 ruukku persiljaa
2 rkl tuoretta meiramia (tai 2 tl kuivattua)
n. 2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
6 kananmunaa

Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä, lisää sula pinaatti (enin neste poistettu). Paista liika neste pois. Ota pannu pois liedeltä ja lisää juustot, mausteet ja 2 munaa. Kauli 2/3 taikinasta pyöreän vuoan (irtopohjavuoka) pohjalle ja laidoille. Kaada täyte pohjalle, tee neljä painaumaa täytteeseen ja riko loput munat niihin. Laita loppu taikina kaulittuna täytteen päälle ja painele reunar kiinni. Voitele kananmunalla. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita pinnalle ja voitele nekin.


Kaali-rucolasalaatti

lohko kaalia
1 ruukku rucolaa
2 porkkanaa
5 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 dl salaattisiemensekoitusta

1/2 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1 tl basilikaa
suolaa, mustapippuria

Suikaloi kaali esim. juustohöylällä, raasta porkkana ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Sekoita nostellen osa kastikkeesta salaattiin, ripottele siemensekoitus päälle ja valuta loppu kastike pinnalle.


Uuniomenat

4 omenaa

50 g voita
3/4 dl täysruokosokeria
1 dl manteleita rouhittuna
1 rkl jauhoja
1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

Sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Kaiverra hyvin pestyjen omenoiden siemenkota pois. Aseta omenat uunivuokaan ja täytä keskusta mantelitäytteellä. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes täyte kuplii ja omenat ovat pehmenneet.


Vaniljakastike

3 keltuaista
1 1/4 dl (inkkari)sokeria
2 dl maitoa
1/2 vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
1-2 dl kermaa

Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri ja maito sekä vaniljatangosta kaavitut siemenet. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes ensimmäiset kuplat ilmestyvät pintaan. Ota liedeltä ja jäähdytä vesihauteessa sekoittaen. Lisää jäähtyneeseen seokseen vaahdotettu kerma (ja vaniljasokeri).

5 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

PKT VOITAIKINAA?!?

;)

Helmi kirjoitti...

Ööööö..?

Anonyymi kirjoitti...

Sori tyhmä kysymys, mutta pitäisikö tuon vesihauteen olla kuumaa vai kylmää vettä?

Antti

Helmi kirjoitti...

Kylmää vettä olisi tarkoitus käyttää, jotta kastike jäähtyisi. (:

Helmi kirjoitti...

Kylmää vettä olisi tarkoitus käyttää, jotta kastike jäähtyisi. (: