lauantai 10. heinäkuuta 2010

Piknikruokaa


Päätimme ystävieni kanssa kuuman ja hikisen torstaipäivän piknikillä Nallikarissa, mitä ennen kokkailimme porukalla laukun täyteen herkkuja. Käytin hieman omia valtuuksiani reseptien valintaan joukon virallisena ruokahifistinä. Ihana Maalaisunelman Kesäruoka sai taas käyttöä, eikä pettänyt tälläkään kertaa - kaikki onnistui erinomaisesti. Ohjeet ovat, kuten tavallista, enemmän tai vähemmän sovellettuja alkuperäisistä.

Kesäsalaatti & hedelmäkastike

2 kourallista salaattisekoitusta (Palermon salaattisekoitus eli friseetä, punaista salaattia sesongin mukaan ja punamangoldia)
5 dl mansikoita
2 avokadoa
1 dl cashewpähkinöitä ja pinjansiemeniä
150 g hyvää fetajuustoa

Passiohedelmäkastike:
2 passiohedelmää
1 rkl valkoista balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl inkkarisokeria
suolaa ja mustapippuria

Halkaise passionit ja kaavi sisus pieneen kattilaan. Kiehauta, kaada siivilään ja purista hedelmäsose kulhoon (rapsuta myös siivilän toinen puoli). Sekoita loput kastikeaineet ja laita kylmään.
Puolita mansikat, paloittele avokadot(purista päälle hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi) sekä feta. Sekoita salaattiainekset ja kaada kastike päälle ennen tarjoilua.

Paahdettu perunasalaatti

1 kg varhaisperunoita
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
150 g salaattiherneitä
2 pientä uuden sadon sipulia
200 g terttutomaatteja

Kastike:
1 rkl sitruunanmakuista rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
3 rkl hienonnettua timjamia

Pese ja lohko perunat, kaada uunipellille oliiviöljyn kanssa ja sekoita. Paahda 225 asteessa noin 30 min, kunnes kypsiä. Sekoita joukkoon sormisuolaa. Kiehauta vähän suolattua vettä ja lisää siihen puolitetut herneenpalot 1-2 minuutiksi. Huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna sipuli, puolita tomaatit ja yhdistä kaikki salaattiainekset sekä sekoitettu kastike.

Focaccia

3 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl ruokosiirappia
0,5 dl oliiviöljyä
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja (, joista pari desiä spelttijauhoja)

Pinnalle
oliiveja (kivellisiä kivet poistettuina ja pienittyinä)
tuoretta timjamia
sormisuolaa
oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, siirappi ja osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta loput jauhot (vaivaa 10-15 min). Kohota taikinaa n. 30 min, kauli se leivinpaperille. Ripottele pinnalle oliivit, timjamia ja suolaa sekä valuta hieman öljyä. Paista 200 asteessa 25-30 min.

Kirsikoita ja kermajogurttia

4 dl vettä
1 dl inkkarisokeria
1 dl normisokeria
puolikkaan sitruunan mehu
1 vaniljatanko (meillä 2 tl vaniljasokeria)
0,75 l kirsikoita

2 dl kermaa
2 dl paksua jogurttia (turkkilaista)

Halkaise vaniljatanko ja rapsuta sisus kattilaan. Lisää vesi, sokerit ja sitruunamehu ja keitä kokoon 5 min. Lisää kirsikat ja anna kiehua hiljalleen 10 min. Jäähdytä vesihauteessa tai muuten täysin kylmäksi. Sekoita vatkattu kerma ja jogurtti. Tarjoa kirsikat kermajogurtin kera.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

jee nyt voin koittaa onneani tuon foccacian kanssa:D