Leenan päivän kunniaksi perhetutulle pyöräytetty kakku. Ah, oih ja voih, miten hyvää.. Ohje on Kodin Kuvalehdestä
Mansikka-mangokakku
Pohja:
150 g suklaakeksejä (lisäsin muutaman näiden päälle)
50 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk lasten mangososetta
1 dl sokeria (laitoin puoli tavallista ja puoli inkkaria)
Päälle:
1 l mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella, sekoita niihin sula voi ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, mangosose ja sokeri keskenään ja nostele kermavaahto sekaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Anna jäähtyä noin 5 min. Kaada sitten ohuena nauhana kermaseokseen ja sekoita samalla koko ajan. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä 4 tuntia. Asettele sitten mansikat kokonaisina tai siivutettuna täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sokeri, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hieman ja pensselöi sitten mansikat kiilteellä. Anna hyytyä vielä yön yli tai useampi tunti jääkaapissa.
2 kommenttia:
hah mitä ajatustenlukua tämä on, melkein sama kakku minkä aion tehdä viikonloppuna (tosin pelkillä tuoreilla mansikoilla tuossa päällä)
tiedäthän jenni, että minulla on kykyjä...
mutta suosittelen: ganska gut kaakka tänker jag
Lähetä kommentti