maanantai 5. heinäkuuta 2010

Hyvän syöntänen purilainen


Kotiuduttuani Haminasta (RUK:n kurssijuhlasta tarkalleen ottaen) laittelin nälkäisille vanhemmilleni hiukan lepytysruokaa lentiäisluonteeni kompensoinniksi. Minua on nimittäin aika vähän nähty korikonnuilla tänä kesänä ja saan välillä kuulla siitä harmistunutta palautetta. Siispä vastaavantyylisiä ruokatempauksia on nähty viime aikoina enemmän ja vähemmän. Tässäpä tämänkertainen luomus, joka sai nimensä isäni laukaisemasta kommentista tämän työnnettyä purilaisen suuhunsa.

Hyvän syöntänen purilainen (yhdelle)

1 sämpylä (mulla omatekoinen juustosämpylä)
1 pieni uuden sadon punasipuli
voita ja rypsiöljyä
2 kesäkurpitsaviipaletta
suolaa
spelttijauhoja
3 pientä ja paksua graavilohisiivua
1-2 rkl turkkilaista jogurttia
0,5-1 tl kaprista
1 rkl grillattua paprikaa hienonnettuna
vähän hunajaa, viherpippuria myllystä ja hienonnettua tilliä
1-2 tl parmesaaniraastetta
jääsalaattia

Sekoita kapris, paprika ja mausteet (hunaja, viherpippuri ja tilli) jogurttiin. Hienonna sipuli, ripottele kesäkurpitsaviipaleille suolaa ja anna itkettyä hetken. Pyyhi sitten talouspaperilla kuivaksi ja pyöräytä jauhoissa.
Paista sipuli nopeasti voi-öljyseoksessa, samoin kesäkurpitsa- ja lohiviipaleet. Paista myös sämpylän puoliskot.
Kokoa purilainen laittamalla pohjasämpylälle osa kastikkeesta, sen päälle salaattia ja lohet, joiden jälkeen sipulit,
kesäkurpitsat, parmesaani, loppu kastike ja lisää salaattia. Lopuksi kansi päälle ja tarjolle lisäksi muutama pisaratomaatti.

Ei kommentteja: