Kahvila-ravintolakäynneillä nautituista salaattilounaista inspiroituneena kasasin pöytään kunnon salaattibaarin, kun sisko perheineen tuli visiitille. Kohtuullisen pienellä vaivalla saa näin aikaan varmasti maittavan aterian, joka maistuu (lähes) kaikille. Salaatinkastikkeen tein itse ja se olikin oikein hyvää.
Yrttiöljy
½ nippua sekä tilliä että persiljaa (tai muita yrttejä)
n. ½ dl auringonkukansiemeniä paahdettuna
2 valkosipulinkynttä
n. 1 dl oliiviöljyä
n. ½ dl vettä(jos nuukuus iskee...)
n. 2 rkl balsamicoa
suolaa, mustapippuria
Surauta siemenet, valkosipuli ja yrtit sileäksi tehosekoittimella. Lisää öljy, vesi, balsamico ja mausteet ja miksaa tasaiseksi kastikkeeksi. Käytä nesteitä kastikkeen paksuuden mukaan. Tarkista maku.
Salaattipöytään kokosin...
-jäävuorisalaattia
-kurkkua
-tomaattia
-keltaista ja oranssia paprikaa
-porkkanaraastetta
-ananasta
-herneitä
-maissia
-oliiveja
-fetaa (Patros naturel)
-tonnikalaa (Rainbown MSC-merkitty albacore oliiviöljyssä)
-eilistä grillipossua
-auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, rusinoita
-yrttiöljyä
Myöhemmin söimme jälkiruoaksi tuoreita mansikoita kera kermarahkan (purkki kuohukermaa vaahdotettuna ja purkki rahkaa). Jokainen lisäksi pimppaili omaa annostaan käyttäen hunajaa, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, rusinoita ja kookoslastuja. Oli kyllä varsinaista gourmet-ruokaa, ainakin mulle.
Huomenaamulla lähdetään reissuun Sallan, Kuusamon ja Sotkamon suuntaan. Toiveenani olisi päästä jossain välissä johonki kunnon ravintolaan herkuttelemaan pitkän kaavan mukaan. Saas nähdä, toteutuuko toivomukseni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti