Grilli lämpeni iltasella ja sinne lykkäsin käristymään porsasta. Olin joskus hamstrannut Sittarista halvennettuja porsaan ulkofilepihvejä, Tapolan GMO-vapaata viljasikaa, joten nappasin sen kärryyn ihan mielellänikin. Kastikkeen ohje on Makusta peräisin.
BBQ-possu
4 maustamatonta porsaan ulkofileepihviä
öljyä, suolaa
1 dl öljyä
½ dl ketsuppia
½ rkl viinietikkaa
½ rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ tl suolaa, tabaskoa, chilijauhetta, sitruunapippuria ja currya (kutakin)
pieni ripaus (täysruoko)sokeria
Öljyä ja suolaa huoneenlämpöiset fileet kevyesti. Sekoita kastikeen aineet keskenään. Grillaa noin 5 min/puoli. Voitele kypsät pihvit kastikkeella.
Tykkään kovasti tehdä nyyttejä, mutta asian varjopuoli on karmea folion tuhlaus. Onko kellään ideoita - kuinka tehdä nyyttejä vähemmällä jätteellä?
Juusto-kasvisnyytit
1 kukkakaali
4 porkkanaa
1 paprika
3 kesäsipulia
n. 1/3 pkt Koskenlaskijaa
suolaa, mustapippuria
Jaa kukkakaalin nuput, porkkanasiivut, paprikapalat ja hienonnettu sipuli kaksinkertaisille foliopaloille. Laita päälle Koskenlaskijaa nokareina, mausta suolalla ja pippurilla. Taittele nyyteiksi ja grillaa noin 15 min.
Lopuksi vielä raikas, erittäin hyvä salaatti. 'Erittäin hyvä' arvosanan antoi myös isäni, joten kyseessä pitäisi olla rehuja karttelevallekin henkilölle maistuva salaatti. Maistui loistavasti myös kasvisten suurkuluttajalle.
Kesäkaalisalaatti
1 pieni varhaiskaali
½ kurkku
½ purjo
½ nippua sekä tilliä että persiljaa
1 prk ananasmurskaa (tai pari pientä omenaa raastettuna ja hieman täysmehua)
noin 1 dl turkkilaista jogurtti
loraus omena-hunajaviinietikkaa (2-3 rkl)
loraus rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
Hienonna kaali, purjo, tilli ja persilja ja kuutioi kurkku. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua hetki kylmässä.
P.S. Voi elämä tätä blogspotia.. Tuli kyllä semmosen näköstä jälkeä, että hoh-hoijakka, mutta en kertakaikkiaan saa järkevämmin näitä aseteltua. *epätoivoista vaikerointia*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti