lauantai 11. heinäkuuta 2009

Marinoidut kesäkasvikset


Nam. Tämä oli aivan superhyperherkkua, vieläpä hyvin helppo valmistettava. Parsakaali oli ehkä parasta tässä, kukinnot olivat herkullisen öljyisiä. Söin näitä paljaaltaan ja salaatissa. Säilytyskulhoon jääneiden jämien sekaan nakkasin jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia ja herneitä, sekoitin hyvin, että marinadi kostuttaisi kaikki ainekset. Annokseen lisäsin kylmäsavutofua. Aijai, ei kesäruoka tästä paremmaksi muutu.


Marinoidut kesäkasvikset

1 kukkakaali

1 parsakaali

½ kesäkurpitsa

3 porkkanaa

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

½ sitruunan mehu

1-2 dl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

suolaa, mustapippuria

Irrottele kaalista kukinnot, paloittele kesäkurpitsa ja porkkanat, suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa, mielellään yön yli.

Ei kommentteja: