torstai 4. kesäkuuta 2009

Yo-tarjoiluja

Tässä nyt vähän otteita kekkereideni ruokapuolesta. Kuvat ovat hyvin syvältä jostakin, mutta en saanut oikein hyvää mahdollisuutta kuvien räpsimiseen. Nyt harmittaa, kun en kuvannut kakkuja jo edellisenä iltana tai salaatteja paremmin, mutta sitä on turha vikistä näin jälkikäteen.

Suolaiset:



-vihersalaatti (rooman- ja tammenlehväsalaattti, raejuusto, marinoidut speltinjyvät, kurkku, paprika, maissi, herne)

-kirsikkatomaatti-punasipulisalaatti (oliiviöljy-balsamico-suolamarinadi keltaisiin ja punaisiin kirsikkatomskuihin & punasipuleihin yöksi, pohjalla lollorosso, roomansalaatti ja
jääsalaatti+basilika)

-poron sisäpaisti (http://www.paliskunnat.fi/pororeseptit/Paistiohjeita/kylmasti_poroa_A2006.htm)

-graavilohi

-kikhernemureke

-keitetty luomukananmuna

-porkkana-cashewtahna

-silli-munatahna

-voi

-revitty ruisleipä (luomu, Karkiainen), rieska (kotikylän Joen Laulu), spelttipatongit (omatekoiset)



Makeat:



-hedelmätäytekakku (speltti-täysruokosokeripohja)

-vadelma-valkosuklaamoussekakku

-hillakakku

-suklaakakku (speltti-täysruokosokeri)

-porkkanakakku (speltti-täysruokosokeri)

-unelmatorttu (gluteeniton)

-mustikka-valkosuklaatiikeri (speltti-täysruokosokeri)

-mantelipitko

-kampanisut

-lusikkaleivät

-kanelimuroleivät

-suklaapalat

-vaniljavannekkeet

-suklaa-karpalocookies (speltti-täysruokosokeri)

-hedelmäsalaatti


Tahdoin siis laittaa pöytään runsaasti erilaista sortimenttia, se on aina ollut suuri intohimoni.. :D Tarjottavat olivat luonnollisesti mahdollisimman pitkälle luomua ja itsetehtyjä ruisleipää ja rieskaa lukuunottamatta.


Tässä muutamia resepteistä, jotka ovat Maku-lehdistä napattuja, ehkä hieman muokattuja.


Spelttipatongit

7½ dl vettä

2 dl soijajogurttia

35 g hiivaa

2 tl suolaa

12 dl puolikarkeita spelttijauhoja

6 dl hiivaleipäspelttijauhoja

noin 2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl öljyä

Mittaa kulhoon kylmät nesteet ja liuota hiiva. Tee taikina ja nosta jääkaappiin vähintään 8 tunniksi. Nosta sitten huoneenlämpöön ja anna lämmetä tunti. Leivo pikkupatonkeja ja kohota noin 40 min. Paista sitten 250 asteessa noin 15 min.


Porkkana-cashewtahna

300 g porkkanoita

1½ dl cashewpähkinöitä

3/4 dl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

1½ rkl omenaviinietikkaa

1½ tl täysruokosokeria (hunajaa)

1 tl suolaa

½ tl cayannepippuria

Höyrytä kuoritut ja pienityt porkkanat pehmeiksi. Soseuta muiden aineiden kanssa tasaiseksi tahnaksi.


Kikhernemureke

600 g kypsiä kikherneitä

150 g sipulia silputtuna

1 rkl rypsiöljyä

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kermaa

1 dl rypsiöljyä

4 munaa

2 rkl punaista thai currytahnaa

2½ tl suolaa

2 tl anista

2 tl basilikaa

½ tl mustapippuria

150 g palsternakkaa raasteena

2 dl auringonkukansiemeniä

Vuokaan

voita

noin 1 dl seesaminsiemeniä

Paista sipuli öljyssä. Soseuta kaikki paitsi auringonkukansiemenet ja palsternakka sauvalla tasaiseksi. Lisää palsternakka ja siemenet ja soseuta hieman, mutta anna jäädä mureketaikinaan vähän purtavuutta. Vuoraa pitkä vuoka voidellulla leivinpaperilla ja "jauhota" seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 175 astteessa noin tunti.


Silli-munatahna

3 keitettyä munaa

noin 2,5 dl sillipaloja mausteliemestä (Boyn pikanttisilli)

150 g ranskankermaa

½ ruukkua ruohosipulia

mustapippuri

Hienonna munat, silli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankermaan ja mausta mustapippurilla.


Speltti-kakkupohja (Tuija Ruuskan Aurinkomaa)

6 munaa
4 dl täysruokosokeria
3 dl täysjyväspelttijauhoja
3/4 dl hiivaleipäspelttijauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja (kirjassa näiden sijasta 1½ dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe nostellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan (meillä uunipelti, tein 2/3 annoksen) ja paista 175 asteessa 30-35 min.

Ei kommentteja: