Tässä nyt vähän otteita kekkereideni ruokapuolesta. Kuvat ovat hyvin syvältä jostakin, mutta en saanut oikein hyvää mahdollisuutta kuvien räpsimiseen. Nyt harmittaa, kun en kuvannut kakkuja jo edellisenä iltana tai salaatteja paremmin, mutta sitä on turha vikistä näin jälkikäteen.
Suolaiset:
-vihersalaatti (rooman- ja tammenlehväsalaattti, raejuusto, marinoidut speltinjyvät, kurkku, paprika, maissi, herne)
-kirsikkatomaatti-punasipulisalaatti (oliiviöljy-balsamico-suolamarinadi keltaisiin ja punaisiin kirsikkatomskuihin & punasipuleihin yöksi, pohjalla lollorosso, roomansalaatti ja
jääsalaatti+basilika)
-poron sisäpaisti (http://www.paliskunnat.fi/pororeseptit/Paistiohjeita/kylmasti_poroa_A2006.htm)
-graavilohi
-kikhernemureke
-keitetty luomukananmuna
-porkkana-cashewtahna
-silli-munatahna
-voi
-revitty ruisleipä (luomu, Karkiainen), rieska (kotikylän Joen Laulu), spelttipatongit (omatekoiset)
Makeat:
-hedelmätäytekakku (speltti-täysruokosokeripohja)
-vadelma-valkosuklaamoussekakku
-hillakakku
-suklaakakku (speltti-täysruokosokeri)
-porkkanakakku (speltti-täysruokosokeri)
-unelmatorttu (gluteeniton)
-mustikka-valkosuklaatiikeri (speltti-täysruokosokeri)
-mantelipitko
-kampanisut
-lusikkaleivät
-kanelimuroleivät
-suklaapalat
-vaniljavannekkeet
-suklaa-karpalocookies (speltti-täysruokosokeri)
-hedelmäsalaatti
Tahdoin siis laittaa pöytään runsaasti erilaista sortimenttia, se on aina ollut suuri intohimoni.. :D Tarjottavat olivat luonnollisesti mahdollisimman pitkälle luomua ja itsetehtyjä ruisleipää ja rieskaa lukuunottamatta.
Tässä muutamia resepteistä, jotka ovat Maku-lehdistä napattuja, ehkä hieman muokattuja.
Spelttipatongit
7½ dl vettä
2 dl soijajogurttia
35 g hiivaa
2 tl suolaa
12 dl puolikarkeita spelttijauhoja
6 dl hiivaleipäspelttijauhoja
noin 2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl öljyä
Mittaa kulhoon kylmät nesteet ja liuota hiiva. Tee taikina ja nosta jääkaappiin vähintään 8 tunniksi. Nosta sitten huoneenlämpöön ja anna lämmetä tunti. Leivo pikkupatonkeja ja kohota noin 40 min. Paista sitten 250 asteessa noin 15 min.
Porkkana-cashewtahna
300 g porkkanoita
1½ dl cashewpähkinöitä
3/4 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1½ rkl omenaviinietikkaa
1½ tl täysruokosokeria (hunajaa)
1 tl suolaa
½ tl cayannepippuria
Höyrytä kuoritut ja pienityt porkkanat pehmeiksi. Soseuta muiden aineiden kanssa tasaiseksi tahnaksi.
Kikhernemureke
600 g kypsiä kikherneitä
150 g sipulia silputtuna
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kermaa
1 dl rypsiöljyä
4 munaa
2 rkl punaista thai currytahnaa
2½ tl suolaa
2 tl anista
2 tl basilikaa
½ tl mustapippuria
150 g palsternakkaa raasteena
2 dl auringonkukansiemeniä
Vuokaan
voita
noin 1 dl seesaminsiemeniä
Paista sipuli öljyssä. Soseuta kaikki paitsi auringonkukansiemenet ja palsternakka sauvalla tasaiseksi. Lisää palsternakka ja siemenet ja soseuta hieman, mutta anna jäädä mureketaikinaan vähän purtavuutta. Vuoraa pitkä vuoka voidellulla leivinpaperilla ja "jauhota" seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 175 astteessa noin tunti.
Silli-munatahna
3 keitettyä munaa
noin 2,5 dl sillipaloja mausteliemestä (Boyn pikanttisilli)
150 g ranskankermaa
½ ruukkua ruohosipulia
mustapippuri
Hienonna munat, silli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankermaan ja mausta mustapippurilla.
Speltti-kakkupohja (Tuija Ruuskan Aurinkomaa)
6 munaa
4 dl täysruokosokeria
3 dl täysjyväspelttijauhoja
3/4 dl hiivaleipäspelttijauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja (kirjassa näiden sijasta 1½ dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe nostellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan (meillä uunipelti, tein 2/3 annoksen) ja paista 175 asteessa 30-35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti