Koppasin mukaani arkkupakastimesta pari pikkurasiaa rouskuja ja tein pitkästä aikaa sienisalaattia. Maistuipa hyvältä pitkästä aikaa.
Sienisalaatti
3-4 dl rouskuja
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. ½ dl tilliä ja ruohosipulia molempia (pakaste tai tuore)
½-1 tl suolaa
mustapippuria, chilijauhetta
tilkkanen (1 tl?) hunaja-omenaviinietikkaa
1-2 rkl täysruokosokeria
1 prk kermaviiliä
Mulle on tullu tuosta chilistä vähän pakkomielle, hölvään sitä nykyään vähän joka ruokaan.
Lautasella mukana myös vihreää salaattia, joka kasaantui keräsalaattia ja kurkkua(ostin muuten vasta Herkusta luomukurkkua, ai että oli hyvää, saispa sitä laajemmaltikin) lukuunottamatta luomuaineksista: keltaisesta paprikasta, kirsikkatomaateista, omenasta, päärynästä ja viimekesäisestä persiljasta. Oli jotenkin tosi hyvää vihersalaattia. Salaatinkastiketta pitäs kyllä inspiroitua tekemään joskus. Lähden kyllä ensi viikoksi Ouluun, mutta sitten kun kotiudun taas vois kokeilla jotain kivaa reseptiä. Houkuttelevia salaatinkastikeohjeitakin nimittäin piisaa.
Söin mie vähän muutaki ku pelkkiä salaatteja: kuvan ulkopuolelle jäi esteettisistä syistä pakasterasiasta tarjoiltu vehnänalkiopasta ja pakasteen kätköistä löytämäni tomaattikastike, joka olikin huisin hyvää. Arvioisin sen olevan tätä. Älkää pliis katsoko päivämäärää....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti