keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Kesäkeitto

Pitkästä aikaa laitoin lämmintä ruokaa ja keiton rinnalla meni myös eka viljatuote moneen päivään. En ole oikeastaan edes aatellut koko asiaa, mutta aloin jälkiuunileipää(Oululaisen luomu, aah..) jäyskyttäessäni miettimään, että koskas on tullut viimeksi leipää syötyä. Viisi päivää oli sitten oli tulos, johon päädyin. Nyt tuli vaan semmonen fiilis, että haluttas keiton kanssa ruisleipää, päälle hyvästi oikeaa voita ja luomuedamia sekä kurkkusiivuja. Kyllähän sen tyhmempikin tietää, että hyvältä se maistuu.


Kesäkeitto

½ l vettä

2 tl suolaa

½ tl täysruokosokeria

8 maustepippuria

4 uutta perunaa

5 uutta porkkanaa + 1 iso vanha

1 pieni kukkakaali

2 uutta sipulia varsineen

noin 8 dl täysmaitoa (Valiolta löytyy nyt vanhanajan maito)

1 pss herneitä

tilliä

voiköntsä

Veteen suola, pippurit ja sokeri sekä potut, sipulit(ei varsia) ja porkkanat pilkottuina. Kun nämä melkein kypsiä, lisää kukkakaalen nuput. Lopuksi maito, sipulinvarret ja viimeinen silaus tillillä ja voilla.

Ei kommentteja: