maanantai 22. kesäkuuta 2009

Juhannusaatto

Juhannusaaton kunniaksi päätin hemmotella vanhempiani ja avasin grillauskauden grillaamalla, mitäs muuta kuin - grillimakkaraa. Sittarista löysin suureksi ilokseni Pirkan luomugrillimakkaroita, jotka olivat vielä kaiken muun hyvän lisäksi halvennuksessa(sisäpiiritermi...). Nappasinkin paketteja kainalooni vinon pinon ja iskin loput pakastimeen perhekriisejä odottamaan. Söin makkaraa ekaa kertaa varmaan kolmeen-neljään vuoteen. Aivan ookoo, muttei nyt mikään suuri himo iskenyt. Mukavan lihaisa oli tämä luomumakkara. Kauheasti en nyt osaa palautetta antaa vähäisen (viimeaikaisen) kokemuksen perusteella. Unohdin näköjään ikuistaa makkarat, mikä on vähän sääli, koska ne oli minusta aika nättejä. (Tein rastiviillot.)
Makkaroiden kyytipojaksi laitoin vähäperunaista perunasalaattia ja rukiista tomaatti-vihersalaattia.
Vähäperunainen perunasalaatti (muokattu Valion ohje)
3 uutta perunaa keitettynä (pienehköä tai miten itse tykkäät)
1 punasipuli
½ pss maissia
1 prk anjovista
3 keitettyä munaa
noin 2 dl turkkilaista jogurttia
ripaus täysruokosokeria
mustapippuria
reilusti tuoretta tilliä ja ruohosipulia
Perunakuutiot, hienonnettu sipuli, munat ja anjovis, sula maissi, jogurtti ja mausteet sekaisin. Maustumaan hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Rukiinen tomaatti-vihersalaatti (ohje suurinpiirtein Makusta)
1 pss jääsalaattia
1 rss kirsikkatomaatteja
2 siivua revittyä ruisleipää
voita
1 puristettu valkosipulinkynsi
juustolastuja/vuohenjuustoa
basilikaa
Kastike:
2 rkl pestoa
n. ½ dl oliiviöljyä
Murustele ruisleivät ja paista voissa valkosipulin kanssa rapeiksi. Revi salaatti kuppin. Laita puolitetut tomaatit, juusto ja ruisleivän murut päälle. Sekoita kastikeaineet keskenään ja kaada kastike ympäri salaattia. Koristele tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja: