sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Keittomaista

Tässä muutamia keittoja, joita on viimeaikoina tullut laiteltua.


Porkkanakeitossa pohjana Pirkan luomuporkkanasose, mukana vettä, appelsiinimehua, pussi kasvissuikaleita ja kaurakermaa, valko- ja mustapippuria, basilikaa ja rakuunaa sekä suolaa.


Papu-juureskeitossa kaikenmaailman juureksia, vihannessekoitusta ja valkoisia papuja tomaattikastikkeessa kasvisliemessä, jota höystetty pippureilla, oreganolla, timjamilla, basilikalla, kirvelillä ja laakerinlehdillä, mahdollisesti myös joillain muilla mausteilla, jotka ei nyt muistu mieleen...


Kalakeitossa pari pottua, paljon porkkanaa ja puolikas kesäkurpitsa sekä pussi herneitä ja vihannessekoitusta. Kalana lohta ja seitiä, noin 3:4. Liemessä pippureita, suolaa, laakerinlehtiä, tilliä, vettä ja purkki kuohukermaa. Nam! Vielä parempaa tein tässä joku aika sitten, kun keitin kunnon kalaliemen ruodoista. Mukaan vain pari porkkanaa ja sipulia, suolaa, musta- ja valkopippureira sekä laakerinlehtiä ja ihana kalaliemi on valmis.


Lopuksi vielä iltapalalautanen: viinirypäleitä, vadelmia, appelsiinia, persikkaa ja raejuustoa.

Ei kommentteja: