Juustosalaatti päärynä-vinegretilla
1 ps (150 g) salaattisekoitusta
100 g kurkkua
2 tomaattia
1/2 päärynää
150 g Valio
punaleima-emmentaljuustoa (meillä vuohenjuustoa)
1 dl Pirkka
cashewpähkinöitä
Kastike:
1/2 päärynää
1 salottisipuli
2 rkl Pirkka
omenatäysmehua
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl sitruunanmehua
mustapippuria
sormisuolaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmista ensin kastike. Kuutioi kuorittu päärynä. Hienonna
sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon muut
ainekset.
Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Pirskota salaatin
joukkoon puolet kastikkeesta. Suikaloi kurkku, tomaatit, päärynä ja juusto.
Levitä ainekset salaatin päälle. Paahda pähkinät kuivalla pannulla
kullanruskeiksi. Koristele salaatti pähkinöillä. Kaadasalaatin päälle loppu
kastike. Tarjoa iltaruokana lämpimän leivän kanssa.
Rahkateeleivät
2,5 dl sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 prk maustettua rahkaa (yrtit)
1-2 dl juustoraastetta
1 omena raastettuna
1 dl maitoa
1/2 dl öljyä
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
Sekoita kuivat aineet ja sotke mukaan muut ainekset. Tee taikinasta kasoja leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin 15 min.
On meinaan hyviä, kun sipaisee pestoa päälle. Ekstranautintoa saa, kun nauttii ruokajuoman ihanasta kannusta!
Pari viikkoa takaperin nautimme ihanasta 5 tähden brunssista ystäväni luona: raikasta salaattia vuohenjuustolla, paprika-juustopaistosta, valkosipuli-ruisnappeja ja soijanakkipiilo aterian vulgäärinä komponenttina. Juomana hinta-laatusuhteeltaan mainiota Amalía-kuoharia (5,99!!!!).
Jälkiruokana kakkua synttärisankareille, valkosuklaa-jogurttibanaanilastuja ja tummaa suklaata kahvin kera. Olisipa aina sunnuntaibrunssi...
Heiiii muuten, joulun aika on alkanut!
Johnny Cash – Christmas with Johnny Cash
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti