sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensin oli juusto ja rahka

Sitten tuli illanvietto ja herkkuhetki ystävien kanssa. Kaikki lähti jääkaapissamme hengaavasta suolaisesta maustetusta rahkasta ja vuohenjuustosta, jotka tahtoivat tulla syödyiksi. Muistin törmänneeni jossain blogissa teeleipiin, joihin oli käytetty yrttirahkaa ja Ruoka-Pirkassa juustoiseen salaattiin, joka kutsui minua luokseen. Ekstempporee-hengessä järjestetyt illanistujaiset keskellä viikkoa sopivat täydellisesti pimeään marraskuuhun. Suosittelen lämpimästi!



Juustosalaatti päärynä-vinegretilla


1 ps (150 g) salaattisekoitusta
100 g            kurkkua
2            tomaattia
1/2            päärynää
150 g            Valio punaleima-emmentaljuustoa (meillä vuohenjuustoa)
1 dl            Pirkka cashewpähkinöitä

Kastike:
1/2            päärynää
1            salottisipuli
2 rkl            Pirkka omenatäysmehua
2 rkl            oliiviöljyä
1 1/2 rkl            sitruunanmehua
mustapippuria
sormisuolaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmista ensin kastike. Kuutioi kuorittu päärynä. Hienonna sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon muut ainekset.
Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Pirskota salaatin joukkoon puolet kastikkeesta. Suikaloi kurkku, tomaatit, päärynä ja juusto. Levitä ainekset salaatin päälle. Paahda pähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Koristele salaatti pähkinöillä. Kaadasalaatin päälle loppu kastike. Tarjoa iltaruokana lämpimän leivän kanssa.




Rahkateeleivät

2,5 dl sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 prk maustettua rahkaa (yrtit)
1-2 dl juustoraastetta
1 omena raastettuna
1 dl maitoa
1/2 dl öljyä
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet ja sotke mukaan muut ainekset. Tee taikinasta kasoja leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin 15 min.
On meinaan hyviä, kun sipaisee pestoa päälle. Ekstranautintoa saa, kun nauttii ruokajuoman ihanasta kannusta!





Pari viikkoa takaperin nautimme ihanasta 5 tähden brunssista ystäväni luona: raikasta salaattia vuohenjuustolla, paprika-juustopaistosta, valkosipuli-ruisnappeja ja soijanakkipiilo aterian vulgäärinä komponenttina. Juomana hinta-laatusuhteeltaan mainiota Amalía-kuoharia (5,99!!!!).




Jälkiruokana kakkua synttärisankareille, valkosuklaa-jogurttibanaanilastuja ja tummaa suklaata kahvin kera. Olisipa aina sunnuntaibrunssi...





Heiiii muuten, joulun aika on alkanut!  

Johnny Cash – Christmas with Johnny Cash

Ei kommentteja: