Suolaisenmakeanhapan piiras
Pohja:
125 g voita
1 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
n. 1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
2-3 punasipulia
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl timjamia
1 rkl sherryviinietikkaa
1/2 tl hunajaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl minttua
ripaus suolaa, mustapippuria
150 g vuohenjuustoa
100 g saksanpähkinöitä
1/2 dl vettä
1 1/2 rkl täysruokosokeria
Nypi pohjan voi ja jauhot tasaiseksi, sekoita lopuksi vesi sekaan (ja lisää tarvittaessa jauhoja). Esipaista pohjaa 10 min 225 asteessa.
Kuullota sillä aikaa viipaloidut sipulit öljyssä, mausta lopuksi. Sekoita ruokakerma, munat ja mausteet. Levitä sipulit esipaistetulle pohjalle, kaada päälle ruokakermaseos ja lopuksi päälle siivutettu vuohenjuusto. Paista piirasta 225 asteessa vielä n. 20 min.
Piiraan ollessa uunissa paahda hieman paloiteltuja pähkinöitä pannulla. Lisää kuumalle pannulle vesi ja sokerit ja sekoita, kunnes liika vesi on haihtunut ja karamelli tarttunut pähkinöiden pintaan. Levitä pähkinät kypsän piiraan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti