tiistai 11. tammikuuta 2011

Tofua pannulle



Pitkästä aikaa otin ja marinoin tofuköntin käyttäen ihan oikeaa reseptiä! Ajatella! Oikein hyvä resepti olikin, kiitos siis Vegaanin uudelle keittokirjalle!

Tofun marinadi

250 g maustamatonta tofua
1/4 dl öljyä
1/4 dl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
1/2 rkl garam masalaa

Sekoita marinadin ainekset, lisää kuutioitu tofu ja anna maustua tunneista vuorokauteen.

Marinoidun tofun jalostin sitten pannuksi, jota pistelin poskeeni speltin kanssa. Sekaan lensi myös muutama pala leipäjuuston jämiä (Niin, se on minulle leipäjuusto, ei juustoleipä! Terveisiä Lapista), mutta ne eivät tosiaankaan olleet tässä ruoassa Se juju. Se kun pakkaa menemään niin helposti sitkeäksi kuumennettaessa, vaikka hyvältähän tuo silti maistuu.


Tofupannu

2 pientä punasipulia
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
kp kookosöljyä
1 tl vihreää currytahnaa
1 annos marinoitua tofua
1-2 tl persiljaa
1/2 prk kaurakermaa
1/2 pss herneitä
(leipäjuustoa)

Lämmitä currytahna öljyssä, lisää sipulisuikaleet (mulla on ollut viime aikoina joku pakkomielle suikaloida sipuli) ja hienonnettu valkosipuli sekä porkkanasiivut. Pyörittele hetki ja lisää tofukuutiot marinadeineen, samoin persilja ja kaurakerma. Anna kiehua hiljallee, kunnes porkkanat ovat sopivan kypsiä. Lisää herneet (ja leipäjuusto), kuumenna ja tarjoa vaikka speltin kanssa.
Seuraavana päivänä (tästä tulee ainakin mulle kaksi annosta) söin loput sotkettuna paistettuun kaaliin. Nams!


Salaattipuoleksi tein raastesalaatin lantusta, kesäkurpitsasta ja omenasta. Sekaan hieman chili explosion -mausteseosta, seesamiöljyä ja omenaviinietikkaa ja päälle aimo kasa puolukoita. Toinen nams!


Ei kommentteja: