torstai 13. tammikuuta 2011

Kuvatonta

Nyt ei ole kyllä kuvia, joita lisäillä, mutta oli sen verran kivoja pöperöitä tänään listalla, että täytyy laitta ohjetta ylös.

Välipalalla tuorepuuroa, josta voi tehdä myös smoothien lisäämällä reilummin soijamaitoa.

Herukkainen tuorepuuro

2 dl puna- ja mustaherukoita
1 pieni päärynä
1 rkl kauraleseitä
1 tl pellavarouhetta
1-2 dl soijamaitoa

Kaikki sekaisin sauvalla tai blenderillä. Laitoin marjat jäisinä, niin tulos oli kivan raikas. Minusta tämä ei kaivannut makeutusta, mutta joku voi tykätä pikku tilkasta agavea tahi hunajaa.

Välipalalla söin myös juustolla ja porkkanalla täytetyn spelttisämpylän. Pari tuntia sen jälkeen kävin juoksemassa tuntisen verran ja siihen päälle otin puolen tunnin lihaskuntotreenin. Sitten olikin taas pöperön aikaa ja lautaselle päätyi porkkanaraastetta, kukkakaalisalaattia ja makrilli-kaalipannua. Tutkin vähän kaappieni sisätöä ja sieltähän löytyi aika läjä vanhempieni tuomia makrillia tomaattikastikkeessa rasioita. Tykkään kyllä makrillista, mutta en ole juurikaan tullut käyttäneeksi tomaattikastikeversiota. Nyt laitoin sen pannulle kaalin ja sipulin kanssa ja herttinen sentään, kun oli herkullista! Onneksi kaappin jäi ainakin 6 rasiaa. Niistä saan kehiteltyä vielä vaikka ja mitä.

Kukkakaalisalaatti

250 g kukkakaalta
1 omena
1 rkl kp oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 rkl limenmehua
3 rkl auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippuria

Hienonna kukkakaali ja raasta omena. Sekoita kaikki keskenään.

Makrillia ja kaalta

pieni lohko punakaalta
pari kourallista suikaloitua kurttukaalta
1 pieni punasipuli
1/2 rkl kp kookosöljyä
1-2 tl Provencen yrtit -maustetta
vajaa 1/2 tl suolaa
3/4 dl kaurakermaa
1-1,5 dl herneitä ja maissia (pakaste)
1 rs makrillia tomaattikastikkeessa (80 g kalaa)

Kuullota sipulisuikaleet ja kaalit öljyssä. Lisää mausteet ja kerma ja anna hautua 5-10 min kannen alla. Lisää lopuksi makrilli liemineen sekä herneet ja maissit. Kuumenna ja pistele menehmään!

Lopuksi täytyy vielä ylistää tämän hetkistä lempikeittokirjaani: Maja Söderbergin "Majas klimatmat". Aivan ihanainen opus! Reseptiikka on juuri minun makuuni oleva yhdistelmä skandinaavista ja Välimeren/Lähi-idän keittiötä. Kuvat ovat houkuttelevia, resepteistä puhumattakaan, ja kirjassa on käytetty kätevää vuodenaikajaottelua. Jos löytyy ruotsin kielen taitoa, suosittelen tutustumaan. Myös nettisivuilta löytyy paljon reseptejä, jos ei itse kirjaa halua hankkia: http://www.klimatmat.se/

Ei kommentteja: