keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Lisäkkeitä ja raparperipiirakkaa


Alunperin en edes ajatellut postata näitä kokkailuja, jotka syntyivät tavallistakin tavallisemmalle keskiviikkolounaalle. Tulos oli kuitenkin niin maistuva, että täytynee naputella ohjeita näistä tänne internetin ihmeelliseen maailmaan.
Porkkana-purjolisäkkeeseen käyttämäni luomuvalkosipulituorejuusto vaan on niiiiiin hyvää! Kiitos jälleen kerran ICA Max!

Lämmin porkkana-purjolisäke

4 oranssia ja 3 keltaista porkkanaa
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
nokare voita + oliiviöljyä
1 tl korianteria
1/2 tl paprikaa
tilkkanen vettä
50-80 g valkosipulituorejuustoa
1 tl rakuunaa
1 tl persiljaa
1 tl kasvisliemijauhetta
1/2-1 tl suolaa
1 tl hunajaa
rouhaus pippuria

Paloittele porkkanat, hienonna valkosipuli ja suikaloi purjo. Kuumenna rasvassa korianteria ja paprikaa, lisää porkkanat ja valkosipuli. Freesaile noin 5 min, lisää sitten purjo. Jatka jonkin aikaa, lisää hieman vettä, tuorejuusto ja mausteet hunajaa ja pippuria lukuunottamatta. Kun porkkanat napakoita, lisää hunaja ja pippuri ja tarkasta maku.

Sekasalaatti osa 348

1/2 ruukkua lehtisalaatti tms.
1/2 paprika
1/2 kurkku
6 retiisiä
1 persikka
pala fetajuustoa
basilikaa

Kastike:
1 rkl appelsiini-porkkanamehua
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria


Avokadosalsa

1/2 pss herneitä
1/2 pss maissia
1 avokado
2 tomaattia
pikku nippu ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl inkkarisokeria
mustapippuria myllystä


Leivoskelin tässä illemmalla vähän äitin ja isin mässyvarastoihin täydennystä. Ohjelmassa tuttuun tapaan pullaa (omena-kookos- ja kanelipuusteja) ja raparperipiirakkaa Makun ohjetta omilla muokkauksilla. Ensimmäistä kertaa tuoreita raparpereja tälle kesälle sain nyt käyttööni. Pureskelin sitä itse ihan sellaisenaan vain, nam!

Raparperipiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Täyte:
1 l raparperinpaloja
2 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl inkkarisokeria
2 tl vaniljasokeria


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kuivat aineet ja nypi seos murumaiseksi. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, esipaista 5 min 200 asteessa. Kaada pohjalle raparperinpalat ja niiden päälle ranskankerma, johon sekoitettu muna ja sokerit. Paista vielä noin 30 min.

Ei kommentteja: