Porkkana-purjolisäkkeeseen käyttämäni luomuvalkosipulituorejuusto vaan on niiiiiin hyvää! Kiitos jälleen kerran ICA Max!
Lämmin porkkana-purjolisäke
4 oranssia ja 3 keltaista porkkanaa
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
nokare voita + oliiviöljyä
1 tl korianteria
1/2 tl paprikaa
tilkkanen vettä
50-80 g valkosipulituorejuustoa
1 tl rakuunaa
1 tl persiljaa
1 tl kasvisliemijauhetta
1/2-1 tl suolaa
1 tl hunajaa
rouhaus pippuria
Paloittele porkkanat, hienonna valkosipuli ja suikaloi purjo. Kuumenna rasvassa korianteria ja paprikaa, lisää porkkanat ja valkosipuli. Freesaile noin 5 min, lisää sitten purjo. Jatka jonkin aikaa, lisää hieman vettä, tuorejuusto ja mausteet hunajaa ja pippuria lukuunottamatta. Kun porkkanat napakoita, lisää hunaja ja pippuri ja tarkasta maku.
Sekasalaatti osa 348
1/2 ruukkua lehtisalaatti tms.
1/2 paprika
1/2 kurkku
6 retiisiä
1 persikka
pala fetajuustoa
basilikaa
Kastike:
1 rkl appelsiini-porkkanamehua
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Avokadosalsa
1/2 pss herneitä
1/2 pss maissia
1 avokado
2 tomaattia
pikku nippu ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl inkkarisokeria
mustapippuria myllystä
Leivoskelin tässä illemmalla vähän äitin ja isin mässyvarastoihin täydennystä. Ohjelmassa tuttuun tapaan pullaa (omena-kookos- ja kanelipuusteja) ja raparperipiirakkaa Makun ohjetta omilla muokkauksilla. Ensimmäistä kertaa tuoreita raparpereja tälle kesälle sain nyt käyttööni. Pureskelin sitä itse ihan sellaisenaan vain, nam!
Raparperipiirakka
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Täyte:
1 l raparperinpaloja
2 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl inkkarisokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kuivat aineet ja nypi seos murumaiseksi. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, esipaista 5 min 200 asteessa. Kaada pohjalle raparperinpalat ja niiden päälle ranskankerma, johon sekoitettu muna ja sokerit. Paista vielä noin 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti