lauantai 7. helmikuuta 2009

Pimp my kaalipata, kauraleseleipä ja avokadorakkautta

Pimppailin sitten tänään kaalipadan, jonka kanssa sattui pientä virhearviointia mittasuhteissa.
Lisäsin mukaan
-pottua (keitin kuorineen, sitten kuorin ja pilkoin pataan)
-porkkanaa (kiehuivat pottujen kanssa, pilkoin kypsinä pataan)
-kikherneitä
-pinaatti- ja paprikasalsapussin jämät
-kookosmaitoa
-sekaannusta lisätäkseni paprika- ja curryjauhetta sekä suolaa


Näiden täydennysten seurauksena sapuska alkoi olla suorastaan hyvää, ilman epäilyksiä. Jämien tuunaus kannattaa!

Kodin Kuvalehden otsikot(leivo leipää ja kaikki tofusta) houkuttelivat tutustumaan lehden ruokaosioon, joten suunnistin eilen kirjastoon sitä tutkailemaan. Raapustin reseptiparhaimmiston talteen ja tänään kokeiltavaksi pääsi kauraleseleipä. Kannatti herätä! Taas tuli tosi onnistunutta leipää! Ongelmani taitaa aina välillä olla jauhojen liiallinen lisäily, taikina pitää vain rohkeasti jättää aika löysäksi. Muurin pesä oli ehkä himpun verran liian kuuma, joten limput vähän tummui, mutta mitään suurempia vaurioita siitä ei aiheutunut. Huomenna teen sitten sämpylöitä...
Helmi <3>


Kauraleseleipä (2 leipää)

3½ dl vettä

2 dl maustamatonta jogurtti (laitoin soijajogurttia)

25 g hiivaa

2 tl suolaa

½ dl siirappia

1 dl kauraleseitä

5 dl rouheisia sämpyläjauhoja (mulla kauraisia, laitoin enemmän, ehkä reilun 6 dl)

2 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä

Leivo ja kohota normaali leipätaikina. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Ostin huvin vuoksi avokadoa pitkästä aikaa, ja siitähän seurasi sitten älytön himo kyseiseen hedelmään: avokadotahna ruisleivän/-korpun päällä kera tomaatin vain on jotain käsittämättömän ihanaa. Onneksi paketissa oli kaksi avokadoa, niin voin tehdä huomenna uuden satsin tahnaa. Kuvan välipalaleivät on torniolaisen Karkiaisen leipomon Jussin luomuruiskorppuja. Karkiainen leipoo herkullisia luomuleipiä, suosikkejani Jussin revitty, nämä korput ja kauraleivät.


Helppo avokadotahna

1 avokado

n. 2 rkl sweet chili saucea

1 valkosipulinkynsi

suolaa, mustapippuria

Muussaa avokado haarukalla, sekoita joukkoon hienonnettu valkosipuli, sweet chili sauce sekä ripaukset suolaa ja pippuria.

1 kommentti:

Syömäri Jantunen kirjoitti...

avocado salsan kanssa kuulostaa hyvältä. Kokeile myös joskus mun tän päivän tahnaa, johon tarvitset:

avocado
puoli pussia vihreitä tarhapapuja
raaka omena
persiljaa, suolaa, pippuria ja sitruunamehua

Kaikki aineet heitetään tehosekoittimeen, virta päälle ja valmista. Jos ei meinaa sekoittua, niin vähän vettä joukkoon, mutta varovasti, ettei rakenne mene velliksi.