torstai 5. helmikuuta 2009

Papu-perunakiusaus ja tomaattinen kaalilisäke

Taas "Kasviskokkia"... Tein eilen nämä ruoat valmiiksi odottamaan uupunutta kirjoituksista palaajaa. (Se on tehty, se jota eniten kammosin on takana!!!)

Papu-perunakiusaus oli aivan herrrkullista! Kaalipata olisi varmaan ollut myös oikein hyvää, mutta oma kämmäilyni vähän sekoitti pakkaa. Laitoin mausteita koko annoksen verran, vaikka kaalta oli vain vähän reiluun puoleen annokseen. Melko inkivääristä/kuminaista siis, mutta ei hullumpaa. Suunnittelin tässä lopun tuunaamista viikonloppuna, saas nähdä mitä sille keksin. Viikonloppuna aion myös punajuurileivän ja rieskan innoittamana jatkaa leipurointia. Sormet jo syyhyää taikinan kimppuun...


Papu-perunakiusaus (4-6 hengelle)

1 sipuli (laitoin punasipulin)

7-8 keskikokoista perunaa

3 dl keitettyjä papuja

3 rkl öljyä (vähempikin riitti, ehkä noin 2 rkl)

½ dl tuoretta (tai pakaste)persiljaa tai 3 rkl kuivattua

1-2 tl suolaa

mustapippuria

2 dl kaurakermaa

Päälle

100 g juustoraastetta (laitoin noin 50 g Cheezly Mozzarellaa)

Pilko sipuli ja siivuta perunat (raastinraudan siivutin käyttöön). Paista niitä öljyssä, kunnes perunoissa vähän väriä. Sekoita kaikki aineet, paitsi kerma, ja laita uunivuokaan. Kaada päälle kerma. Paista 200 asteessa 20 min, ripota päälle juusto ja paista toiset 20 min. (Paistoin leivinuunissa yhteensä noin tunnin.)


Savoijinkaalipata (4-6 hengelle)

1 kg savoijinkaalta (laitoin tavallista)

½ purjo (laitoin sipulin)

3-4 rkl raastettua inkivääriä

2-3 rkl öljyä

3 valkosipulinkynttä murskattuna

2 rkl tomaattipyreetä

1 tl kuminoita

½-1 dl vettä

2-3 rkl tomaattimurska

1-2 tl suolaa

½ dl sitruunamehua (ei ollut, laitoin pari roiskausta balsamicoa, tiedä häntä oliko kovin fiksua)

3 rkl tuoretta persiljaa tai tilliä

Hauduta kuumassa öljyssä inkivääriä, purjoa ja valkosipulia. Lisää tomaattipyree ja kuminat. Sekoita hyvin pari minuuttia. Lisää kaali , pyöräytä ja kaada joukkoon vesi. Anna hautua noin 20 min välillä sekoitellen. Lisää tomaattimurska, sitruunamehua ja suola, hauduta vielä noin 10 min. Lisää lopuksi persilja.

Ei kommentteja: