keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Lohi-siika-tuorejuusto-pestorullat

Olipa taas tällainen nimihirviö, mutta kaikki määritteet tuntuivat ruokalajin kuvaiilun kannalta sen verran oleellisilta, etten hennonut jättää mitään pois.
Näitä lohi-tuorejuustorulliahan olen aikaisemminkin tehnyt joulupöytään ja muutenkin, mutta tällä kertaa kokeilin vähän jujuja. En nyt tiedä, oliko tämä sen parempi tapa, koska perinteiset ovat niin hyviä, mutta eivät toisaalta yhtään huonontuneetkaan!



Lohi-siika-tuorejuusto-pestorullat

150 g kylmäsavulohta
150 g graavisiikaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tilli-mustapippurituorejuustoa
1 dl kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna
sopivasti tillipestoa (nippu tilliä, rypsiöljyä, ronskisti parmesaania, sitruunamehua, suolaa, mustapippuria, pinjansiemeniä)

Sekoita löysäksi vaahdotettu kerma ja tuorejuusto keskenään.
Levitä kylmäsavulohiviipaleet levyksi leivinpaperille. Levitä päälle tuorejuustotäyte ja tillipesto, rullaa kääretortun tapaan. Laita rulla pakastimeen tasaiselle alustalle 30-60 minuutiksi, niin sitä on helpompi leikata.



Vähän Insta-fiilistelyä joulun ajan rääppeistä, menossa mukana myös edellä esitellyt kalarullat.

Ei kommentteja: