tiistai 14. tammikuuta 2014

20 minuuttia, lopputulos 5/5Rentouttava illallinen, joka valmistui noin 20 minuutissa. (Siis oikeasti 20 minuutissa, eikä tyyliin "Jamie Oliver's simple 30 min meals", joiden valmisteluun tavallisella kuolevaisella menee 3 tuntia.)
Ei viiden tähden illallisen aina tarvitse olla tartarpihviä ja vasikanposkea, kunhan vain olosuhteet ovat muuten kohdallaan: luututtu pöytä, kynttilä, sievät astiat, fiilistelyyn sopiva soittolista Spotifysta soimaan, arki-illan rauhaisa hetki kahden. Tällaisista tuokioista saa niin paljon voimaa välillä kiireiseenkin elämänmenoon.

Mutta sitten lyhyesti itse ruokaan. Alkuruoaksi Pirkan pakastetarjonnasta kotiloita valkosipulivoilla ("Miten hitossa näitä syödään?!") ja omasta pakastetarjonnasta kotoisia sämpylöitä mustapippurituorejuustolla
Päälle kylmäsavulohipastaa ja parsakaalia parmesaanilla höystettynä, omavalintaisella olusella. Minulla se oli Suomenlinnan panimon WIT-vehnäolut, joka oli kyllä nappivalinta mereneläville sekä maukkaan suolaiselle aterialle valkosipulivoineen ja parmesaaneineen kaikkineen. Olin jo aiemmin lukenut kehuja ko. panimon olusista ja ainakin tämä vehnäolut tuki lukeemaani. Ei kommentteja: