lauantai 8. lokakuuta 2011

Kreikkalainen voileipäkakku

Hetken mielijohteesta päätimme alkaa torstai-iltana leipomaan talomme väliaikaisvahvistus H:n kanssa täyte- ja voileipäkakkua perjantaisiin kemuihimme. H piti huolen, erittäin hyvän huolen, täytekakusta - erittäin muheva ja kermainen lakka-valkosuklaatäytekakku pääsi komistamaan pöytäämme.
Oma panokseni taas oli kasvisvoileipäkakku, josta tulikin suppeasta voileipäkakkukokemuksestani huolimatta vallan mainiota. Tätä voisi kyllä tehdä uudestaan! Ohje lähes suurinpiirtein sama kuin Kinuskikissalla.


Kreikkalainen voileipäkakku

n. 15 siivua täysjyväpaahtoleipää

1,5-2 dl maitoa kostutukseen

Täyte 1:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
1/2 kurkku kuutioina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria
n. 1/2 tl hunajaa

Täyte 2:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
60 g fetaa murusteltuna
1/2 ruukkua rucolaa hienonnettuna 
5 aurinkokuivattua tomaattia hienon.
1 paprika kuutioina
1/2 punasipuli hienon.

Koristelu:
200-300 g maustamatonta tuorejuustoa
salaattia
fetakuutioita
kurkkua 
kirsikkatomaatteja

Sekoita täytteet. Levitä pitkänmalliselle tarjottimelle leipäsiivuja (n. 3 kpl), kostuta hieman maidolla ja levitä päälle puolet toisesta täytteestä. Lisää päälle toinen leipäkerros, kostuta ja puolet toisesta täytteestä. Tee näin viisi kerrosta (neljä väliä). Jätä kelmuun pyöräytettynä vetäytymään yön yli. Levitä päälle tuorejuustoa ja koristele salaatilla, kurkulla, tomaateilla ja fetalla.



Ei kommentteja: