Tässä ihan pikainen insight muutamaan kivaa pöperöön, joita on tullut laiteltua.
Kaali-leipäjuustovuoka sisälsi pikaisesti höyrytettyä kukka- ja parsakaalta, vuohenleipäjuustoa, pannulla kypsennetyjä punaisia linssejä kera juureksien sekä auringonkukansiemeniä.
Tyttöjen illassa tarjosin omalta osaltani keittoa paahdetuista paprikoista, joka sisälsi sen ihtensä lisäksi valkosipulia, cashewpähkinöitä ja vuohenjuustoa sekä mausteina mm. juustokuminaa, cayannea, tuoretta basilikaa ja oreganoa.
Kattaukseemme kuului tuolloin myös pyöräyttämäni pikasalaatti, N:n pikku paprikafocaccioita, A1:n Tokaj-viiniä, S:n puolukkarahkapiirakkaa, A2:n tummaa suklaata, R:n hedelmäsalaattia ja minun omppukakun jämät.
Huonosta valosta ja kännykän kuvista huolimatta tunnelma välittynee kotikatsomoihin saakka. |
Kavereiden kanssa kokkailimme kotitekoisia hampurilaisia ihan oikeasta lihasta! (Luomunaudan sellaisesta.) Peruspihvien lisäksi väliin laitettiin kermaviilistä (Juustoportin luomukermis rokkaa edelleen!), partaäijästä, kurkkusalaatista, valkosipulista ja mausteista sekoitettua kastiketta, punasipulia, tomaattia, salaattia ja cheddaria.
Hampurilaissämpylät
5 dl vettä
30 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 tl inkkarisokeria
n. 1 l hiivaleipäjauhoja (osa spelttiä tai grahamia)
n. 1 dl rypsiöljyä
Voitele ennen paistoa vedellä ja ripota päälle seesaminsiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti