sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Strömsö-ilta vol 2




Eilen siis pidettiin Strömsö-kerhon historian toinen kokous. Tällä kertaa mentiin nyyttäriperiaatteella, jotta aikaa jäisi enemmän käsitöiden tekoon. Olin itse hieman huonolla valmistautumisella ja otin mukaan vain ainekset salaattiin, mutta onneksi muut olivat olleet panostavammalla tuulella. Kun saavuin kerhopaikalle, katselin työpöydälle, jolla lepäsi kasa - salaattitarpeita. Joiden takana oli kulhollinen valmista salaattia. Olimme siis kaikki kolme päättäneet osallistua salaatilla illan tarjoiluihin. Pisti hieman hymyä huuleen. Olivat tytöt muutakin varanneet pöytään pantavaksi, kovasti olivatkin. Tässä illan menu:

- sosekeitto (mm. bataattia, porkkanaa, sipulia, kermaa, kardemummaa)
- tuoreet porkkanasämpylät
- halloumisalaatti
- appelsiini-fetasalaatti
- kasvispizza

- omenakakku
- amerikkalainen vadelma-juustokakku
- tee


Appelsiini-fetasalaatti oli siis minun käsialaani, ohjetta alla.


Appelsiini-fetasalaatti

1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 appelsiini
1 punasipuli
1 avokado
1 rs marinoitua fetaa (Arla, aurinkokuivattu tomaatti)
kourallinen cashewpähkinöitä paahdettuna

Revi salaatti, paloittele appelsiini ja avokado, viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kevyesti kaikki aineet keskenään.

Ei kommentteja: