keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Asteria, mizunaa ja pestoa




Pitkästä aikaa kävimme tyärien kanssa lauantai-iltana rilluttelemassa ja aloitimme illan tsekkaamalla ravintola Asterian antimia. Asteria on kreikkalainen ravintola Oulun keskustan kupeessa ja ulkoa päin se näyttää kieltämättä hieman hämärältä... Se sijaitsee katutason alapuolella, missä voisi hyvin kuvitella sijaitsevan jonkin räkäisen kapakan. Jos uskaltautuu sisälle, paljastuu sieltä kuitenkin oikein siisti ravintola (miinukset tosin seinällä killuvasta isosta taulutelkkarista - olisin mieluummin nauttinut ruokani ilman formula1-mainoksia). Meillä oli aikamoinen kiire elokuviin, mikä vähän laimensi kokemusta, mutta siitä huolimatta ruoka oli hyvää, kohtuu hintaista ja palvelukin aivan kiitettävää. Itse tilasin kuhaa katkarapukastikkeessa. Annokseen (ja samalla lähes kaikkiin annoksiin) kuului myös kreikkalainen salaatti(oikein mainio) ja riisi, jonka pyynnöstä sain vaihdettua grillattuun munakoisoon, kesäkurpitsaan ja paprikaan. Kuha oli tosi hyvää, sopiva kypsyys ja kalan maulle arvoa tekevä maustaminen. Minun mahani kun vetää aikas paljon ruokaa, niin annos tuntui suorastaan hieman suppealta. Tosin, jos aikaa olisi ollut, olisin varmaan ottanut myös alkuruoan, jolloin pääruokakaan ei varmaan olisi tuntunut yhtään liian pieneltä.

Se siitä ravintola-arviosta. Tässä vielä otteet parista viime aikaisesta raakailusta, joka on viime aikoina vetänyt ajoittain puoleensa. Ehkä se on tämä kevät, mikä saa kropan huutamaan kaikkea vehreää ja vihreää. Ainekset näihin ovat peräisin viimeisimmästä luomupiirin tilauksesta, josta riittikin pöperöä pitkäksi aikaa.

M&M-shake

kourallinen mizunaa
2 dl mansikoita
1 banaani
1 rkl macaa
1 rkl cacao-nibsejä
2-3 rkl hampunsiemeniä ja muutama parapähkinä ja manteli liottetuina
(tämä ei ole kovin makea, joten taateli/aprikoosi tai pari liotettuna taikka pikku liraus agavea voi olla ihan kiva lisä)


Raakalautasella pääosassa olivat pestomarinoidut kaalit: kukkis ja parsis. Peston tein ihan vain basilikasta, oliiviöljystä, auringonkukansiemenistä ja manteleista, sitruunamehusta, suolasta ja mustapippurista. Mukana myös tomaatti, kurkku, paprika, lehtiselleri, lollorosso ja avokado. Ai että, on meinaan hyvää!

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Asteria for teh win!!:D