lauantai 18. huhtikuuta 2009

Papuinen sosekeitto

Aurinkokeittiöstä inspiroituneena perushyvää sosekeittoa.


Papuinen sosekeitto (4 annosta)

1 sipuli
6 pientä porkkanaa (3 isompaa)
3 perunaa
pala lanttua ja palsternakkaa
4 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 tl timjamia
1 tl rakuunaa
1 tl kirveliä
1 tl paprikajauhetta
2-3 rkl tomaattipyreetä
n. 8 dl vettä
½+½ tl suolaa
2 dl keitettyjä (mustasilmä)papuja
reilu 1 dl kaurakermaa
mustapippuria
kourallinen basilikan lehtiä silputtuna

Kuullota paloitellut juurekset öljyssä, lisää yrttimausteet, paprika ja tomaattipyree. Lisää vesi, ½ tl suolaa ja anna kiehua hiljakseen, kunnes juurekset pehmeitä. Soseuta, lisää pavut, kaurakerma ja anna hautua hetki. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja basilikalla.

3 kommenttia:

S kirjoitti...

Tässä on ilmeisesti käytetty valmiiksi keitettyjä papuja? No pakostikin.

Helmi kirjoitti...

Juu. Unohdin näköjään mainita, mutta kylläpä kaikki papuja käsitelleet varmaan sen hoksivat(:

S kirjoitti...

Joo, kyllä toki, mutta ajattelenkin että kaikki ohjeita selaavat eivät ole välttämättä papujakaan käsitelleet.