torstai 27. marraskuuta 2014

Pad thai(-hko)

Pari viikkoa sitten iski kova pad thai -mania. Juttu alkoi siitä, kun Oulun mainiossa thaikkulassa Sukho Thaissa käydessämme valitsin listalta kyseisen ruokalajin tofulla höystettynä ateriakseni. Ja olihan hyvvää!

Sukho Thain pad thai tofulla.
Jokusen päivän kuluttua kotona tuli ruoka-aika ja mietin, mitä saisi nopeasti nälkäisen vatsan täytteeksi. A-haa, pad thai! Vaikka kyseessä ei ole ollenkaan autenttinen resepti, oli se huisin hyvää jälleen. Tein tämän "mitä kaapista löytyy" -politiikalla, joten tamarindi ja kalakastike(, jotka ymmärtääkseni kuuluvat perinteisesti ruokaan,) jäivät puuttumaan. Riisinuudeleiden sijaan taas oli ihan vaan munanuudeleita, mutta tämä olikin tällainen oululainen näkemys thaimaalaisten spydäristä.

Helmin pad thai katkaravuilla

Pad thai à la Helmi

1 porkkana
lohko kerakaalia
pätkä purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
kasviöljyä
2 kananmunaa
1-2 tl punaista currytahnaa
1 rkl intiaani-/fariinisokeria
reilu loraus teriyaki-kastiketta (2 rkl?)
200 g munanuudeleita
1 dl suolapähkinöitä
150 g katkarapuja
1/2 limen mehu
hienonnettua persiljaa/korianteria

Keitä munanuudelit, huuhtele siivilässä hyvin. Suikaloi porkkana ja kaali, hienonna valkosipuli ja chili. Kuullota kuumalla pannulla muutama minuutti. Riko mukaan kananmunat ja sekoita kokkelimaiseksi. (Laske lämpöä, etteivät rehut kärähdä.) Lisää sitten nuudelit, currytahna, sokeri, teriyaki ja pähkinät. Nostele niin, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Lopuksi lisää katkaravut, limemehu ja hienonnettu persilja/korianteri. Kuumenna (, mutta älä liikaa, etteivät katkikset sitkisty).

2 kommenttia:

Rommirusina kirjoitti...

Ihanaa, nam, näyttää tosi hyvältä. Mitenhän minä olen missannut koko Sukho Thain, pitääpäs käydä testaamassa se itsekin. :)

Helmi kirjoitti...

En itsekään ole kovin monesti käynyt, mutta mielestäni hinta-laatusuhde on paikassa hyvä!